Shares

Plătit generos din buzunarul contribuabililor, secretarul coordonator al PNL Suceava Vasile Mocanu are o mare durere. În cot de cei care trudesc pentru bunăstarea sa materială.

Astăzi, la conferinţa de presă organizată la sediul PNL Suceava, Vasile Mocanu a apărut nonşalant în faţa ziariştilor şi le-a povestit ceva. Nu contează ce, pentru că Mocanu se afla ilegal în acel loc.

La câteva ore după eveniment l-am sunat pe Romică Andreica, şeful direct al lui Vasile Mocanu la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava. Pentru a nu fi în eroare, l-am întrebat dacă subalternul său a cerut învoire pentru perioada cât a dispărut de la serviciu. Răspunsul a fost cel pe care-l aşteptam. Mocanu făcea politică în timpul orelor de serviciu. Este deranjant ce se întâmplă, pentru că la ora 10.00, pe Vasile Mocanu (foto) trebuia să-l găsim la biroul său de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava.

Vasile Mocanu

Acolo unde are şi o funcţie, de şef birou relaţii publice. Poate că secretarul coordonator al liberalilor suceveni o fi considerat că din funcţia sa poate comunica şi probleme politice. Eu cred că nu, şi sper ca chiulul său de la serviciu să nu rămână fără urmări. Mai exact, aştept că Romică Andreica să-i taie orele când s-a furişat din unitate şi să nu i le plătească.

Din păcate, cazul lui Vasile Mocanu nu este singular. Această lipsă de respect faţă de serviciu, faţă de colegi, faţă de oamenii care te plătesc este tot mai des întâlnită la politicienii locali.

Mulţi confundă serviciul, şi aici mă refer doar la acele instituţii care trăiesc din bani publici, cu feuda personală. Mă întreb ce ar face în cazul în care ar fi angajaţi la o societate privată. Ar pleca tot fără să-şi anunţe şeful?