Brigada Diverse

Cum ne-au furat austriecii, turcii şi ruşii

O statistică recentă, în posesia căreia am intrat zilele trecute, arată că austriecii au fost cei mai mari hoţi ai României.

Iată cum sună acest text, iar la final am să vin şi eu cu câteva idei:

„România, de-a lungul istoriei, s-a aflat mereu la răscruce de vânturi, între 3 mari imperii:

1. De la 1393 la 1877 (484 ani) Muntenia, Moldova şi Transilvania au plătit Imperiului Otoman 1.066.305.780 lei-aur, sau 341.021 kg aur (341 tone aur);

2. Imperiul Habsburgic a ţinut sub ocupaţie Transilvania, între 1687 şi 1918 (231 ani), Banatul, între 1718 şi 1918 (200 ani), Oltenia, între 1718 şi 1739 (21 ani) şi Bucovina, între 1775 şi 1918 (143 ani) şi a stors aceste provincii de 2.450.000.000 lei-aur, sau 857.500 kg aur (858 tone aur);

3. În perioadele de ocupaţie rusească, între 1769 şi 1854 (85 ani), Moldova si Muntenia au fost stoarse de 200.000.000 lei-aur, sau 64.516 kg aur (65 tone aur).

Cu alte cuvinte, Imperiul Habsburgic, stăpânind 231 ani Transilvania şi 100 ani Bucovina, a jecmănit de două ori mai mult decât turcii (484 ani) şi de patru ori mai mult decât ruşii (85 ani).

Fără a mai pune la socoteală tezaurul trimis spre păstrare ruşilor si nici uriaşele despăgubiri de război impuse României la sfârşitul WW2, înseamnă o pagubă de 1.264 tone aur, care astăzi ar fi valorat peste 63 de miliarde de euro”.

Această statistică nu trebuie luată ad-literam, pentru că nu a fost realizată în mod ştiinţific, iar acest lucru nici nu era posibil din simplul motiv că în afara dărilor oficiale mai erau şi alte jafuri despre care nu se mai ştie nimic.

imperiul austro ungar

Dacă facem o analogie, mai nou alte 400 de tone de aur de la Roşia Montană sunt pe punctul de a pleca către alte zări. Ce au furat austriecii, turcii şi ruşii în sute de ani de ocupaţie, sunt pe cale să realizeze nişte canadieni, sau ce or fi ei, în numai 16 ani. Mă rog, o treime din valoarea totală a furtului din secolele trecute poate fi realizată în numai câţiva ani.

O altă remarcă este aceea că austriecii, adică aceeaşi care au avut cele mai mari beneficii de pe urma meleagurilor României, au revenit din nou în forţă şi au pus stăpânire pe rezervele de petrol, peste bănci, terenuri forestiere şi, mai nou, terenuri agricole.

Articole asemănătoare

8 Comentarii

 1. trebuiau trecuti si grecii …”Grecii avura rolul unor adevarati paraziti, care sunt atrasi de mizeria unor organisme slabe si care nu se pripasesc si nu propasesc decat in atmosfera de saracie si anemie completa. Dupa ce turcii degradara aproape cu totul energia morala si ecomonica a tarilor romane , grecii au venit sa desavarseasca opera lor de injosire si de distrugere ” – citez din memorie – Draghicescu D.

 2. Mare dreptate ai mestere, insa pacat ca nu esti obiectiv si sa aduci in discutie si cistigurile dupa perioada austriaca .Oricum daca s-ar face un referendum noi cei din Bucovina am vota din prima alipirea la Austria iar matale mestere impreuna cu cei care nu va convine va puteti intoarce inapoi la voi in ”regat” in …Botosani

 3. eu zic ca Mama Rusia este Campioana!….a reusit sa beleasca natiunea romana in cativa ani…cum nu au belit-o altii in 2000…in plus..ne-au privat de cea mai importanta mostenire:SPIRITUL!..ne-au adus comunismul.. au ucis intelectualii…si au creat o natie indobitocita …natie cu suflet de sluga….de caloriferisti si tractoristi cu drept de vot

 4. Frumoasa statistica d le jurnalist!
  Ai uitat doar sa adaugi pe hotii post-1989.
  Macar aia citati de d ta au lasat niste urme mai mult sau mai putin benefice de civilizatie.
  Cei de acum nu lasa in urma decat rahat.

 5. de ce se implica „romanu” de ce baga comentarii ?. romanu e cam cu cacutza ca tot omu. cand nu e primejdie ne defulam si noi si mai basim ce ne frustreaza da numa „daca renteaza”

 6. de ce se implica „romanu” de ce baga comentarii ?. romanu e cam cu cacutza ca tot omu. cand nu e primejdie ne defulam si noi si mai basim ce ne frustreaza da numa „daca renteaza”

Back to top button