Cum se lucrează în Suceava
Firmele care se ocupă cu înlocuirea ţevilor de apă şi termoficare prin Suceava ne macină nervii şi ne pun răbdarea la grea încercare. Coşmarul va mai continua încă mult timp, dacă ne uităm la cum lucrează muncitorii.
Bătaia de joc generalizată de care dau dovadă firmele care ne-au transformat oraşul în câmp de război continuă zilnic. Exemple sunt cu toptanul. Nu pot să-mi scot din minte faptul că în august o parte dintre muncitori au primit liber de la mijlocul săptămânii pentru a putea pleca acasă. Aveau de sărbătorit Sf. Maria.
Zilele trecute am observat doi muncitori care tăiau o conductă ce urmează a fi băgată în pământ. Nu foloseau un flex, aşa cum s-ar gândi orice persoană, ci un simplu fierăstrău (foto).
Stau şi mă întreb cât timp vor pierde pentru astfel de operaţiuni, banale până la urmă, şi ce vor face când se vor lovi de lucruri mai complicate.
O altă problemă este praful pe care-l ridică muncitorii. Tot săptămâna trecută, în zona autogării, muncitorii aruncau pământul într-un canal, iar apoi foloseau nişte măturoaie improvizate. Aproape imediat, praful s-a ridicat în aer şi s-a depus peste tot.
Până la urmă cred că este răul cel mai mic, iar norocul nostru este că nu a plouat de mai multă vreme. Un simplu exerciţiu de imaginaţie mă face să mă îngrozesc la acest gând. În loc de oraş cu străzi şi alei asfaltate vom avea o imensă mocirlă. Başca gropile ascunse sub apă, ca desert pentru posesorii de maşini.
ei si, doar nu ai vrea ca Lungu sa plateasca dupa aceea factura la curent electric. Pai de asta stau oamenii si o freaca manual, pentru ca electric e mult prea scump. Oricum, asta avea viata usoara, nasol de aia care dau la tarnacop in doru lelii, gandidu-se la cat de misto ar lucra cu o scula adevarata.