Brigada Diverse

Cum se minte în campanie

Democrat-liberalii suceveni duc de câteva săptămâni o puternică muncă de convingere a electoratului cu privire la calităţile şi meritele preşedintelui Traian Băsescu. Arsenalul folosit cuprinde tot ce se poate, de la găleţi şi căni de plastic marca PD-L, până la minciuni sfruntate, spuse cu o nonşalanţă ieşită din comun.

Din câte îmi dau seama, omul care conduce aceste campanii este deputatul Ioan Bălan, iar declaraţiile sale din presă par desprinse din alt film.

„Din discuţiile cu oamenii, am constatat că ei sunt în temă cu faptul că Traian Băsescu este promotorul unor legi importante pentru reformarea statului, precum legile educaţiei sau legea salarizării unice a bugetarilor. Ei s-au arătat foarte mulţumiţi în special de faptul că şeful statului şi-a respectat promisiunea legată de introducerea pensiei minime garantate”, ne anunţă deputatul Ioan Bălan.

Domnule deputat, bănuiesc că sunteţi în temă, sau ar trebui să fiţi, cu faptul că legile le votează Parlamentul din care cu onor faceţi parte. Preşedintele nu are nici o treabă, dar absolut nici o treabă cu ceea ce spuneţi dumneavoastră. Poate doar să promulge o lege, ori s-o retrimită în Parlament. Pe româneşte, preşedintele Traian Băsescu nu avea cum să facă absolut nimic fără acel Parlament „corupt” pe care îl blamează cu orice prilej.

ioan balan

Auziţi ce mai spune deputatul Ioan Bălan (foto): „Cetăţenii din Salcea şi-au manifestat dezaprobarea faţă de aşa-zisa coaliţie creată astăzi, care întârzie audierea miniştrilor în comisii. În acelaşi timp, oamenii şi-au arătat aprecierea faţă de primul-ministru desemnat, Liviu Negoiţă, primarul sectorului trei”.

Sunt convins că pe ogoarele de la Salcea, şi cunosc foarte bine zona, oamenii doar asta stau şi dezbat. Că nu sunt audiaţi miniştrii propuşi de „gospodarul” Liviu Negoiţă în comisiile Parlamentului.

Îi doare fix în cot pe ţărani de aceste prostii. Pe aceşti oameni îi interesează să-şi vândă produsele agricole la preţuri corecte, să primească subvenţii pentru terenurile pe care le lucrează şi să aibă o viaţă mai bună.

În desantul de la Adâncata, Ioan Bălan a adus şi soluţii ipotetice: „Cu fonduri europene putem crea o industrie de prelucrare la sat, în aşa fel încât ţăranii să vândă brânză în loc de lapte, pâine în loc de grâu şi mezeluri în loc de carne. Munca agricolă va aduce, astfel, venituri mai mari şi un nivel de viaţă mai bun la sat. Banii europeni vor merge la adevărata majoritate”.

Domnule Bălan, chiar credeţi ceea ce spuneţi?

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. Sandrinio te faci de ras. Acele legi au fost propuse de PD-L. Daca va castiga Basescu, in componenta guvernului se va afla si PD-L-ul care va continua reforma. Daca va castiga Geoana sau Antonescu, PD-L sigur nu va mai fi in guvern si reformele nu vor continua. PSD si PNL nu vor reforma pentru ca intervine in afacerile lor murdare. De aceea au da jos guvernul: pentru a-si salva pensiile gigantice, de aceea il vor pe Johannis ca prim ministru: pentru ca il pot controla pentru interesele lor etc

  2. @cetatean TU ESTI PROST RAU …care reforme?care legi??????? IN 9 LUNIde guvernare PD-L- PSD au trecut de parlament 3 Legi si PD-L-ul si PSD-ul aveau impreuna o majoritate de 70%…deci care reforme?incompetentilor

  3. cetateanu cred ca e flutur deghizat……..sau pupincuristii lui………..e mai rau ca pe vremea lui marza prin comune………interesatzi-va)))) cum ii ameninta flutur pe primari cu alegerile astea de kakat///////

Back to top button