Shares

În vremuri de criză, Consiliul Judeţean Suceava aruncă banii pe fereastră. Achiziţiile aprobate de Flutur şi oamenii săi sfidează limita bunului simţ, lucru evident din avion.

Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei, adică peste 8.000 de euro, pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni), 15.000 de lei pentru achiziţia a două frigidere la aceeaşi unitate de învăţământ, precum şi 8.100 de lei pentru o canapea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. O fi vreo canapea cu puf de lebădă austriacă şi cu piele de şarpe sau crocodil.

Rămâne de urmărit şi filiera pe care aceste bunuri vor ajunge la destinaţie, şi sunt aproape convins că printre acţionarii firmei care va livra maşina de curăţat cartofi, frigiderele şi canapeaua se va regăsi vreun membru PD-L sau un apropiat al acestui partid.

Spre deosebire de alte situaţii, reacţia celor de la PSD Suceava a fost destul de rapidă şi corectă.

„Dacă administraţia locală şi judeţeană tot vrea să mute oul gogoman de pe esplanada Casei Culturii, le propunem ca pe amplasamentul lăsat liber, timp de o săptămână, să fie expusă maşina de curăţat cartofi, care bate recordul mondial la preţ. Vrem ca timp de o săptămână sucevenii să admire cea mai scumpă astfel de maşină din lume”, a spus Ovidiu Milici, consilier judeţean din partea PSD.

Aşa să fie, şi poate că ne mai vizitează o dată cei de la Academia Recordurilor care nu folosesc nimănui şi pe lângă cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume va omologa şi oraşul cu cele mai multe gropi pe metru pătrat. Sigur nu avem cum să pierdem.