Shares

Dacă e să fie bun la ceva, primarul Ioan Moraru din staţiunea de interes naţional Vatra Dornei se pricepe de minune la tocat aiurea banii contribuabililor. Şi nu e vorba de bani puţini ci de miliarde de lei vechi.

Ultima ispravă a primarului Moraru a fost prezentată şi de colegii de la Monitorul de Dorna, iar banii s-au dus pe transportul rumeguşului. Cum au aflat consilierii locali că Ioan Moraru a fost mână largă? Simplu. Primarul a venit în şedinţa de Consiliu Local şi a cerut majorarea preţului plătit de dorneni pentru gigacalorie. Luat la întrebări de ce se impune această scumpire, Ioan Moraru (foto)  a explicat senin că în 2009 s-au plătit cu 11 miliarde de lei vechi mai mult decât în 2008 pentru transportul rumeguşului.

Primarul a explicat că materia primă pentru centrala de congenerare se aduce de la 60 de km, iar pentru un metru cub de rumeguş se plătesc 6,5-7 euro. Da, dar cică rumeguşul se ia gratis. Sâc! Interesant este că dacă ar fi cumpărat rumeguşul de la firmele din localitate, Primăria Vatra Dornei scăpa cel mult la jumătate de preţ. Dar de ce să-i îmbogăţeşti pe alţii când poţi să intri tu în faliment? În ritmul actual, Ioan Moraru va duce instituţia pe care o conduce la sapă de lemn. Şi nu cred că are nevoie de întreg mandatul pentru a-şi îndeplini opera distructivă. Şi în afară de preţurile exorbitante plătite pentru transport, se pare că oamenii lui Moraru au făcut şi ceva falsuri în acte. Cică de la o firmă ar fi adus într-o lună 2.000 de metri cubi de rumeguş, ceea ce înseamnă că acel gater trebuia să debiteze vreo 20.000 metri cubi de buştean, un efort mare şi pentru o firmă serioasă. Ceva e putred în Primăria din Vatra Dornei, iar Ioan Moraru nu e străin de aceste amănunte.