Brigada Diverse

Curentul anti imigranţi, tot mai puternic

Curentul anti imigranţi se acutizează în Europa şi fără teama de a greşi pot spune că şi noi, românii, ne înscriem pe aceeaşi linie.

În Polonia, spre exemplu, ţară care în 25 de ani a lăsat România cu ani lumină în urmă din punct de vedere al infrastructurii, fără a mai vorbi din punct de vedere economic, alegerile de duminică au fost câştigate de dreapta conservatoare. Şi, ia ghiciţi, care era una din temele de campanie. Fireşte să nu-i primească în Polonia pe imigranţi. A obţinut 242 de mandate din totalul de 460, aşa încât nimeni nu-i mai poate opri să pună în aplicare ce a promis.

Iar Polonia nu este România când se aşează la masa tratativelor cu Uniunea Europeană, iar semnalul care a fost lansat de la Varşovia este cât se poate de clar pentru toată lumea: schimbaţi politicile de imigrare pentru că altfel riscaţi să rămâneţi singuri.

S-a întâmplat ce anticipam de altfel. Mai exact, curentele naţionaliste s-au cristalizat serios şi fiecare ţară încearcă să se protejeze singură în faţa impotenţei structurilor Uniunii Europene. Iar naţionalismul este cea mai la îndemână metodă de a face faţă unor politici proaste ale mai marilor de la Bruxelles şi Berlin.

imigranti

Chiar şi Germania, care a afişat cea mai mare deschidere faţă de imigranţi nu mai pare atât de receptivă. Politica promovată de Angela Merkel a fost criticată până şi de o parte dintre colegii de partid, iar mai nou s-a pus problema construirii unor garduri de sârmă ghimpată. Propunerea a fost avansată de ministrul bavarez de finanţe, Markus Soder, şi trimisă Guvernului de la Berlin, fără a se concretiza însă. Deocamdată.

Una peste alta, europenii încep să conştientizeze că tot ceea ce se petrece nu le va fi util în viitor, dar nu trebuie să uităm că cei peste 700.000 de islamişti care au pătruns pe bătrânul continent numai în acest an se vor înmulţi în scurt timp şi vor genera noi şi noi probleme.

Cert este că frânturile dintre statele Europei se acutizează, iar viitorul acestei uniuni nu sună deloc bine. Nu vreau să fiu profetul destrămării UE, dar rezultatul final acesta va fi.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button