Shares

În ultimele zile, Curtea de Conturi Suceava a bombardat mass-media cu rezultatele constatate în urma controalelor efectuate pe la diferite instituţii ale statului.

Fireşte, neregulile au curs gârlă, iar dacă e să luăm de bune toate cele scrise de onorabilii acestei instituţii de control, până mâine ar trebui să trimitem la puşcărie cel puţin jumătate din şefii deconcentratelor din judeţ.

Am învăţat însă că nu tot ce zboară se mănâncă, iar stolurile de informaţii trimise de Curtea de Conturi sunt nişte ciori la care toată lumea strâmbă din nas cu dispreţ.

Curtea de Conturi este o instituţie matusalemică, cu oameni a căror gândire este împietrită în trecut, în dogme şi norme care nu mai au legătură cu lumea reală. Legea după care funcţionează este veche de vreo 20 de ani, iar asta spune tot despre o instituţie care împarte adevărul suprem.

În ultimii ani, Curtea de Conturi Suceava a întocmit zeci de acte de constatare, numai că majoritatea acestora au fost contestate în instanţă, iar vreo 80% dintre ele, şi cred că nu greşesc când avansez acest procent, au fost pierdute cu succes.

Puţină lume a avut curajul să se ia la trântă cu acest organism al terorii, şi asta pentru că oamenii de acolo sunt protejaţi mai ceva ca primul ministru sau ca preşedintele României.

În timp ce societatea evoluează, legile se schimbă şi totul este într-o dinamică fără precedent, Curtea de Conturi preferă să folosească şi pe mai departe arcuri cu săgeţi şi să privească lucrurile din cortul de sticlă de lângă piaţa agroalimentară din centrul municipiului Suceava.

Toţi cei care au fost călcaţi de Curtea de Conturi Suceava reclamă o grămadă de nereguli scrise în rapoartele respective, aberaţii care nu au nici o legătură cu realitatea, lucruri trunchiate şi văzute deformat. Iar peste toate acestea, se izbesc ca de un zid de opacitatea controlorilor instituţiei, care nu sunt la curent cu schimbările legislative, dau din cap înţelegător că au înţeles situaţia, dar apoi dau cu muci-n fasole şi poartă pe drumuri zeci de oameni pe care-i acuză de lucruri la care aceştia nici nu ar fi fost în stare să le gândească.

În formula şi după legislaţia actuală, Curtea de Conturi nu este decât un dinozaur preistoric, iar dacă nu se va reforma are o singură soartă: dispariţia.