Brigada Diverse

Cutremurul şi autorităţile

Vineri după-amiază, în zona Gura Humorului – Ostra s-a înregistrat un cutremur de pământ.

Nu a fost foarte puternic, iar populaţia nu l-a resimţit. Până aici, toate bune şi frumoase, mai ales că nu s-au înregistrat nici victime şi nici pagube materiale.

Seismul s-a produs la ora 16.08, potrivit specialiştilor de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. După aproximativ o oră de la eveniment, când ştirea era deja pe la toate televiziunile naţionale de ştiri, am sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Am vorbit chiar cu şeful acestei instituţii, colonelul Ioan Burlui. Acesta a spus că din discuţiile cu colegii săi ştie că nu au fost probleme deosebite şi că nu s-au înregistrat apeluri la 112 din partea oamenilor.

Îngrijorător mi s-a părut altceva, şi anume că şeful ISU Suceava a aflat de la televizor de producerea acestui cutremur, şi nu de la vreo instituţie a statului. Pentru a putea interveni util şi cât mai rapid cu putinţă, firesc era ca această informaţie să ajungă prima dată la cei de la ISU. Nimeni de la Bucureşti nu s-a învrednicit să trimită informaţia în teritoriu, semn că instituţiile statului funcţionează după ureche, iar o catastrofă naturală ne prinde total descoperiţi.

Cutremurul de vineri a avut o magnitudine de 4,4 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de zece kilometri, dar ce ne facem la un seism mai puternic?

Articole asemănătoare

Back to top button