Shares

După două pârţuri, opozanţii preşedintelui Traian Băsescu au reuşit să-şi adune forţele şi să închege un protest cât de cât serios şi la Suceava.

Au fost aproape 200 de oameni, care în ciuda frigului de -5 grade Celsius au rezistat pe baricade timp de trei ore, de la 18.00 până la 21.00.

Au găsit şi o metodă bună de a nu îngheţa: s-au plimbat prin parcul central şi pe străzile din Suceava, făcându-se astfel auziţi şi de alţi locuitori ai oraşului.

Au fost şi în seara aceasta mulţi membri de partid, în special de la PNL, dar am văzut şi pensionari veniţi din convingere în zona Prefecturii Suceava. Oameni care nu sunt afiliaţi politic şi care sunt mânaţi de dorinţa sinceră de a scăpa de Băsescu şi de a-l înlocui cu un altul mai bun, nu cu vreun Crin Antonescu.

Manifestaţii se anunţă şi pentru serile următoare şi sunt curios dacă marşul prin oraş din seara aceasta şi popularizarea acţiunii va avea efectul bulgărelui de zăpadă şi vor veni mai mulţi nemulţumiţi în centrul oraşului.

Şi, vreau să subliniez acest amănunt deloc lipsit de importanţă, nu s-a pus nici un moment problema unor acte de violenţă, aşa cum s-a întâmplat în Bucureşti. Sper ca sucevenii să rămână raţionali până la capăt.