Shares

Nu aş fi vrut să scriu acest material dacă în ultimele zile nu aş fi auzit tot soiul de inepţii şi manipulări ordinare.

Mai multe persoane, inclusiv politicieni, au fost bombardate cu „informaţii preţioase” că articolele pe care le scriu eu aici sunt atributul altei minţi.

Am să le dau satisfacţie acestor răspândaci şi am să spun: Da, scriu la comandă. Dar am să-i rog să nu se oprească aici, ci să citească până la capăt ce am de zis.

Scriu la comanda propriei mele conştiinţe. E drept, poate uneori nu sunt îndeajuns de obiectiv în a reda o informaţie, dar vă asigur că asta nu se întâmplă din rea-voinţă ci pur şi simplu pentru că oamenii care mă ajută să vorbesc despre un subiect sau altul nu au mai multe date. Pentru că anumite instituţii şi şefii care le conduc au tot interesul să bage gunoiul sub preş, să apară într-o aură de zei. Ceva de genul „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Am întâlnit oameni simpli, pe care nu-i cunoşteam şi pe care ei nu mă ştiau, dar mi-au spus să merg înainte. Acesta e un imbold pentru mine şi valorează însutit faţă de părerile celor care ţin cu dinţii de scaunele ocupate vremelnic şi care apleacă urechile pline de saliva lingăilor din jurul lor şi care se vor muta la organele auditive ale altor şefi de instituţie sau politicieni imediat ce actualii îşi vor fi pierdut sprijinul şi puterea.

puppet on a string

Printre cei care practică arta diversiunii se numără şi prieteni de-ai mei din presa locală. Ghilimelele de rigoare de la prieteni le-aţi înţeles. Oameni care nu au curajul să spună ce gândesc, dar le place la nebunie să construiască tot soiul de conspiraţii şi să arunce în derizoriu absolut orice.

Se cred mari strategi de imagine, schimbă şefi de instituţii şi le cântă în strună celor care joacă aşa cum cântă ei. Când vine vorba de asumarea unei răspunderi pentru ceea ce ar trebui să scrie în calitate de gazetari preferă să-şi ascundă capul în nisip. Povestea struţului vă spune ceva, domnilor?

În spatele unor iniţiale sau a unor pseudonime încearcă să-i păcălească inclusiv pe cei cărora le cântă în strună. Unii dintre ei s-au convins deja cu cine au de-a face şi îi ascultă doar din compasiune.

Alţii încă nu s-au lămurit cum stă situaţia de fapt şi continuă să creadă că Sandrinio Neagu scrie ce gândeşte X sau Y.

Vă înşelaţi. Dacă se va întâmpla asta vreodată am să spun stop şi mă retrag. Şi tot ceea ce apare aici, cu punct şi virgulă, cu eventuale greşeli, este asumat. Aş vrea să văd aceeaşi atitudine mai des, inclusiv în cazul celor care comentează pe forumuri dar se ascund în spatele unor adrese fictive şi a unor denumiri pe care le-au visat noaptea.