Shares

Deputatul PD-L de Suceava Sanda Maria Ardeleanu ţine legătura cu electoratul şi pe blogul personal. M-am uitat atent aici şi am văzut tot felul de acţiuni ale parlamentarei, mai puţin un singur lucru şi cel mai important în opinia mea.

Nu am văzut nici o lege promovată de Sanda Maria Ardeleanu, piatra de temelie pentru care funcţionează Parlamentul României. Iată cu ce se laudă deputatul democrat liberal pentru lunile ianuarie şi februarie 2010: „Şedinţă de Birou Permanent Judeţean a Organizaţiei PD-L Suceava – 22.01.2010; şedinţă de Birou Permanent Judeţean a Organizaţiei PD-L Suceava – 12.02.2010; şedinţă de Birou Permanent Naţional a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal – 19.02.2010”.

Foarte frumos, de parcă interesează pe cineva şedinţele la care a participat Sanda Maria Ardeleanu, mai ales cele de partid. Să continuăm cu activitatea la Cabinetul parlamentar, unde aflăm că Sanda Maria Ardeleanu s-a ocupat de „audienţe, proiecte în domeniul educaţiei, culturii, activităţilor sociale, alte proiecte”.

Şi în Colegiul uninominal nr. 1 Suceava s-a depus o muncă febrilă. Reînvierea teatrului din Suceava, susţinerea unor cifre de şcolarizare nediscriminatorii pentru Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava sunt doar dintre acţiunile cu care se laudă Sanda Maria Ardeleanu. Ar mai fi şi „continuarea lucrărilor de construire a sălii de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Suceava şi implicarea în organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existenţă a colegiului”. Asupra acestui subiect aş vrea să insist mai mult. Proiectul sălii de sport a fost susţinut şi promovat de fostul ministru al Educaţiei, liberalul Cristian Adomniţei. După el, potopul. În sensul că în locul sălii de sport, în curtea liceului e o mare groapă. Iar elevii, profesorii şi directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava văd zilnic un peisaj dezolant. Nu ştiu în ce a constat implicarea deputatei Sanda Maria Ardeleanu, că practic nu se vede nimic, iar manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la deschiderea acestui prestigios centru de învăţământ din Suceava se vor derula în praf şi mizerie. Sinteza realizărilor deputatei Sanda Maria Ardeleanu se încheie apoteotic cu „participarea la deschiderea pârtiei de sky de la Gura Humorului şi participarea la inaugurarea Centrului medical Nova Vita – Târgu Mureş”. Încăpăţânat cum sunt revin şi întreb din nou. Între două inaugurări, aveţi timp şi pentru legi? Nu de alta, dar în sistemul educaţional sunt o grămadă de legi de salarizare care se bat cap în cap de nu ştie nimeni cum să le coreleze.