Brigada Diverse

De ce îl ţine Flutur în spate pe Şerban?

Un primar mai slab precum cel din Câmpulung Moldovenesc rar mi-a fost dat să văd.

Cu toate acestea, cineva sus îl iubeşte. Nu în ceruri, ci la vârful PD-L, pentru că altfel nu ar fi primit bani pentru investiţii şi nu i s-ar fi trecut cu vederea dezinteresul faţă de tot ce-l înconjoară.

Iar principalul său protector este Gheorghe Flutur. Scrâşnind din dinţi, împingându-l de la spate şi acoperindu-i incompetenţa, liderul PD-L nu face decât să-şi mânjească numele alături de cel al lui Gabriel Constantin Şerban.

Mirarea mea este că un partid aflat la guvernare, cu toate pârghiile la dispoziţie, nu reuşeşte să scape de un asemenea primar. Un asemenea plan a fost urzit cu siguranţă în laboratoarele PD-L, dar în ecuaţie există şi o serie de necunoscute.

Iar cea mai mare este legată de procentul de încredere şi votanţi pe care Gabriel Şerban îl poate aduce partidului la alegerile din toamnă.

O fi chiar atât de iubit de localnici un primar atât de sinistru? Foarte posibil, mai ales că am în spate şi exemplul alegerilor din 2008, când Şerban a fost reales primar în Câmpulung Moldovenesc doar pentru că oamenii au mers la urne pe un asfalt care încă nu se uscase. E vorba de strada principală a oraşului, care l-a făcut câştigător pe Gabriel Şerban, deşi meritul a fost al altora.

Probabil şi acum se mizează pe aceeaşi reţetă. Adică Gheorghe Flutur aduce bani şi proiecte pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar oamenii îl votează pe actualul primar. Actual primar care are obligaţia să-l sprijine pe Gheorghe Flutur şi să aducă voturi pentru PD-L.

Pe termen lung, Gabriel Şerban reprezintă o pierdere pentru Câmpulung Moldovenesc, iar cei opt ani de mandat pe care i-a avut pur întâmplător au reprezentat o nouă etapă de stagnare a oraşului de la poalele Rarăului, după ce şi predecesorii săi au frânat dezvoltarea urbei prin neputinţa şi nepriceperea lor.

Dacă va continua să meargă pe mâna lui Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-ar putea trezit la fund. Cu o asemenea piatră de moară la gât nici nu ar fi surprinzător. Din fericire pentru Flutur, şi din nefericire pentru opoziţie, astfel de primari pietre de moară nu prea există prin judeţ, cel puţin în oraşe. O zonă pierdută pe mâna lui Gabriel Şerban probabil nu va conta în economia finală a alegerilor din noiembrie. Dar mai ştii? Drumul e lung şi surprizele pot să apară de oriunde.

Articole asemănătoare

Back to top button