Shares

Anchetele care au fost deschise vizavi de ceea ce se petrece la Primăria Suceava dau fiori multora dintre cei care au învârtit bani publici cu lopata spre propria îndestulare.

Un alt dosar care arde la foc mărunt este cel al asfaltărilor din municipiul Suceava. Şi nu mă refer aici doar la cele realizate cu fonduri europene, ci şi la reparaţiile, cârpelile şi „covoarele” asfaltice turnate de firma Florconstruct.

Nu mai este nici un secret că ani în şir societatea condusă de Vasile Florea a fost în graţiile edilului şef al Sucevei, Ion Lungu, şi tot ce mişca pe linia asfaltărilor ajungea invariabil la Florconstruct.

Nimeni nu poate uita cum o societate care avea câteva roabe şi lopeţi se ocupa de modernizarea unor drumuri pe care noi am circulat cu toţii şi ne-am rupt maşinile. Ce-i drept, în ultima vreme, utilajele din dotarea Florconstruct s-au diversificat, dar întrebarea e cu ce preţ şi mai ales din ce bani.

vasile florea

 

Calitatea îndoielnică a lucrărilor se pare că nu a fost văzută niciodată de la etajul doi al Primăriei Suceava, iar drept mulţumire pentru ceea ce se petrecea Vasile Florea a fost recompensat cu alte şi alte contracte.

La fel de groasă este situaţia şi în ceea ce priveşte asfaltarea cu fonduri europene a principalului bulevard al municipiului Suceava, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni până la sensul giratoriu din Burdujeni. Aproximativ 20% din lucrare a fost realizată de firma Kamer Build Company, controlată de Vasilică Puşcaşu, nimeni altul decât banditul care a dat două jafuri cu mână armată în Austria.

Ei bine, Vasile Florea este cel care a subcontractat lucrarea, deşi contractul care îl semnase nu-i permitea acest lucru. Atât Florea cât şi Puşcaşu sunt cercetaţi penal acum de DNA Suceava. În acest caz sunt implicate nume grele din municipiul Suceava, care ar duce la explozia unei adevărate bombe.

Fitilul şi chibritul se află în mâinile patronului firmei Florconstruct. Iar de Florea va vorbi, pre mulţi va popi!