Brigada Diverse

De un leu onoare

La finele secolului al XIX-lea în România a fost lansat mesajul „Daţi un leu pentru Ateneu!”. A fost vorba despre o subscripţie publică prin intermediul loteriei, iar cu banii adunaţi în această campanie s-a reuşit finalizarea Ateneului Român, un edificiu care poate fi admirat şi astăzi.

La distanţă de aproximativ 130 de ani îmi permit să iniţiez o nouă colectă publică. De data aceasta nu pentru ceva care va rămâne peste ani şi ani, ci pentru o persoană.

„Daţi un leu pentru primar!”, cam aşa ar trebui să sune campania şi imediat am să explic şi motivele pentru care Ion Lungu trebuie ajutat.

În calitate de membru PDL, edilului municipiului Suceava îi revine, printre altele, obligaţia de a plăti cotizaţia. Cotizaţie care, potrivit reprezentanţilor PDL Suceava, este de 1 (unul singur) leu pe lună.

bani borcan

Probabil că primarului i s-a părut o sumă mult prea mare şi nu a reuşit să o achite de la înscăunarea în cel de-al treilea mandat. Cred că demersul iniţiat cu această ocazie va avea succes şi Ion Lungu va fi ajutat să ajungă la zi cu plata cotizaţiei de membru PDL.

Oamenii din PDL spun că datoriile lui Ion Lungu la partid sunt mai vechi, din ianuarie 2012 mai exact. La vremea aceea, Lungu deţinea şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, iar suma pe care o avea de achitat era de 200 de lei/lunar. Imediat după ce valul schimbării a măturat PDL-ul de la guvernare, Ion Lungu a fugit pur şi simplu din partid.

În realitate, primarul nu-şi plăteşte cotizaţia în speranţa că va fi exclus din partid, ceea ce ar fi perfect justificat potrivit statutului. În felul acesta ar fi eliberat şi ar putea să joace pe scena politică aşa cum îşi doreşte.

Jocul cu neplata cotizaţiei este unul care îl dezonorează sau poate că în ziua de azi onoarea nu face nici măcar un leu.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button