Brigada Diverse

Del’iri e aproape istorie

Afaceri înfloritoare acum câteva luni au devenit peste noapte istorie pentru Suceava.

Poate cel mai elocvent exemplu este Restaurantul Del’iri din centrul municipiului, care funcţiona fără autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava şi care probabil nu ar fi obţinut niciodată avizele necesare de funcţionare.

Aşa se face că în doar câteva zile, stabilimentul s-a demontat bucată cu bucată, iar în scurt timp terenul va ajunge de nerecunoscut. Mai exact, vom putea vedea cum arăta fostul restaurant Naţional, unul de tradiţie în Suceava.

restaurant deliri demolare

Din păcate, şansele ca Naţional-ul să redevină ce a fost odată sunt aproape nule. Investiţiile aici sunt substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro, iar recuperarea sumelor de bani ar fi o chestiune de ani de zile, asta în condiţiile în care găseşti un chiriaş serios şi pe termen lung.

Şi ca să fiu sincer, mă îndoiesc că proprietarul clădirii, omul de afaceri Radu Kirstiuk, va arunca banii pe fereastră dacă nu va fi convins că ar certitudinea unui contract avantajos.

Vagă mea senzaţie este că vom avea o nouă clădire, cum sunt multe altele în acest oraş, parţial abandonată. Poate mă înşel. Nu doar că sper, dar chiar mă rog să nu se ajungă la aşa ceva.

 

Articole asemănătoare

Back to top button