Shares

Din ciclul sunt sublim, dar lipsesc cu desăvârşire, astăzi episodul Mircea Irimescu. Omul care a ajuns deputat aproape fără să vrea.

În cele nouă luni scurse de la începutul actualei legislaturi parlamentare, Mircea Irimescu a strălucit doar la şedinţa de înmânare a certificatului de deputat (foto). În rest, tăcere totală. Până şi colegii din clădirea situată în centrul municipiului Rădăuţi, acolo unde Irimescu îşi are biroul parlamentar, îl văd extrem de rar. Vine, stă câteva minute şi apoi dispare. Cam la asta se rezumă activitatea sa la biroul din teritoriu, pentru că în Parlament s-a priceput doar la ridicat mâna. Probabil că Mircea Irimescu îşi savurează încă victoria nesperată de la alegerile de anul trecut. Iar vorba care circulă prin Rădăuţi, pare să aibă acoperire totală: „Irimescu a avut în 2008 cel mai bun an din viaţă, chiar mai bun decât cel în care s-a născut”.

Mircea Irimescu 3

Cum s-ar putea explica altfel că Irimescu a ajuns deputat după ce a primit doar vreo 2.500 de voturi, de trei ori şi ceva mai puţin decât candidatul de pe primul loc şi de două ori şi ceva mai puţin decât locul doi. Plecând de la această premisă, Mircea Irimescu nici nu-şi bate capul să-şi facă simţită prezenţa în rândul celor care l-au votat. Că doar reprezintă 13% din electorat, aşa că ce pretenţii pot avea de la el ceilalţi 87% dintre oameni?

Totuşi, Irimescu nu a stat de pomană în perioada cât a bătut drumul la Bucureşti pe banii noştri. Şi-a sporit averea considerabil, iar depozitul de 20.000 de lei s-a umflat de parcă ar fi avut drojdie până la 45.000 de lei şi 3.000 de euro. Şi cum a devenit al Comisiei de cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Mircea Irimescu şi-a adăugat în colecţie 50 de tablouri, pictură contemporană, în valoare de 20.000 de euro.

Următorul pas pe care-l aşteaptă toată lumea din partea lui Irimescu este logodna cu un partid mai mare, iar PNŢCD Suceava este moneda pe care o poate pune pe masă. Probabil că deputatul ales în Colegiul 6 Suceava aşteaptă deja ofertele pentru a-şi asigura un viitor călduţ. Singura lui problemă este că nu prea are ce oferi, iar potenţialii parteneri de discuţii cred că s-au lămurit deja. Aşa partid, aşa deputat.