Brigada Diverse

Despre demagogie

Echipat în aceeaşi costumaţie ca şi ieri, primarul Ion Lungu şi-a continuat circul mediatic pe marginea operaţiunii de curăţenie a oraşului Suceava.

Nu vreau să mai discut despre acest demers pur demagogic, pentru că alte conotaţii clar nu are, ci aş vrea să remarc un alt aspect.

În înţelepciunea sa, edilul ne-a anunţat că gestul său este simbolic şi în acest fel doreşte să dea un exemplu pentru ca şi alţi suceveni să facă acelaşi lucru.

Ion Lungu face însă, cu bună ştiinţă, nişte manipulări ordinare. În primul rând, dacă ar fi dorit să dea un exemplu ieşea la curăţenia de primăvară alături de ceilalţi locatari din blocul unde îşi are apartamentul pe care-l vizitează destul de răruţ.

lungu maturoi nou

Faptul că iese alături de la Direcţia Domeniului Public şi de la Diasil preţ de câteva minute, azi am înţeles că totul a durat cam cinci minute, şi am pus la calcul şi sesiunea de interviuri, nu face decât să confirme că-l interesează doar imaginea, nu şi să conducă un oraş curat.

Un alt doilea aspect este acela că primarul Ion Lungu mă invită pe mine, dar şi pe ceilalţi suceveni la un act sinucigaş. De ce? Simplu. Ion Lungu a dat cu măturoiul pe strada Alexandru cel Bun, şi pe trotuarele adiacente e drept.

Păi bine, bine, domn primar. Eu dacă aş ieşi în plină stradă la curăţenie, şi e o stradă intens circulată, dă maşina peste mine. Pentru funcţia lu matale şi pentru ca acţiunea să iasă bine lucrurile au stat niţel altfel, mai exact s-au luat măsuri de protecţie.

Iar pentru ştiinţa tuturor, străzile şi trotuarele revin exclusiv în sarcina Primăriei şi a firmei care se ocupă cu salubrizarea. Nu şi a cetăţenilor. Cetăţeni care plătesc 9 lei/lunar pentru aceste servicii. Care, din păcate, lipsesc la modul vizibil.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button