Shares

Ştiţi care este prima deviză a nemţilor de la E.ON, cei veniţi în România doar cu gândul le jecmăneală: satisfacerea acţionariatului.

Da, aţi citit bine, să fie punga acţionarilor cât mai mare şi cât mai plină. Asta e tot ce contează. Restul sunt poveşti nemuritoare, iar mult trâmbiţata seriozitate şi profesionalismul german sunt în realitate căcat cu perje.

Şi ca să continuăm, pe locul doi pe lista de priorităţi este protecţia echipamentelor, adică tot ceea ce îi interesează pe acţionari pentru a nu scoate bani din propria visterie.

Abia pe locul trei apare satisfacerea clienţilor, dar dacă stau bine şi mă gândesc la câte reclamaţii sunt la adresa E.ON sunt convins că acest punct trei poate coborî liniştit pe lista priorităţilor firmei germane.

Fără a mai vorbi că majoritatea echipamentelor provin din perioada în care acţionar unic la compania de electricitate era statul român şi care în urmă cu ani buni a adus în România printre cele mai bune produse. Între timp, aceste echipamente au îmbătrânit atât fizic cât şi moral iar înlocuirea lor era o chestie esenţială.

e.on

 

Nu s-a întâmplat aşa ceva decât foarte rar, iar chiar şi acolo unde recunosc să este nevoie de investiţii, investitorii jecmănitori amână lucrurile la nesfârşit. Recent, o persoană din Bilca a arătat cum tergiversează E.ON soluţionarea unor probleme.

Situaţia semnalată de petent a fost în atenţia companiei E.ON Distribuţie România SA încă din anul 2015, când a fost efectuată o analiză asupra cazului, drept care în luna martie 2015 s-a promovat prin referat lucrarea de <Reabilitare reţea de joasă tensiune pe stâlpi de lemn aferentă PTA 14 Bilca, comuna Bilca judeţul Suceava>. Această lucrare a fost introdusă în Planul de Investiţii pentru 2015-2016. Lucrarea este în fază de proiectare la societatea ELDIS Proiect Botoşani SRL şi vom contracta execuţia lucrării în cel mai scurt timp de la finalizarea proiectului”, este răspunsul cu care E.ON se cam spală pe mâini.

Cu alte cuvinte, investiţia se poate realiza în 2017 sau în 2050, pentru că nu se precizează nicăieri când se va implementa proiectul. Curat murat nene Friţ.

Ştiu că au mai existat şi discuţii de genul să nu mai fie alimentate satele mai izolate, pentru că nu s-ar justifica economic. De asemenea, se pare că sunt discuţii cu Gazprom (E.ON are acţiuni la colosul rus) pentru preluarea distribuţiei energiei electrice pe zona Moldova.

Cu alte cuvinte, după ce nemţălăii nesimţiţi şi-au umplut guşa fără a ridica aproape nici un pai, acum vor să mărite o fată mare care de fapt are vreo 10 copii şi e din nou borţoasă cu un sac de probleme.

Apropo, oare de ce statul român, care are 46% din acţiuni, iar E.ON deţine restul de 54% nu se implică absolut deloc în rezolvarea unor chestiuni care privesc milioane de oameni?