Brigada Diverse

Din mocirlă, în baltă

Aţi ieşit astăzi din casă? Da? Atunci trebuie să fi făcut un prim drum la baie. Cum pentru ce? Pentru a vă curăţa hainele stropite în bălţile din oraş, pentru a vă stoarce ciorapii îmbibaţi cu apă şi pentru a trage câteva înjurători fără să vă audă copiii.

Încălzirea vremii a transformat oraşul, aşa cum era de aşteptat, într-o imensă baltă. Noroc că nu s-a încălzit mai mult, iar ploaia care începuse dimineaţă s-a oprit. Altfel, nu aveam nici o şansă să mai circulăm fără cizme de cauciuc sau urcaţi în vreo barcă.

Ceea ce se petrece în oraş este rezultatul managementului dezastruos la nivelul conducerii Primăriei Suceava. În toată perioadă scursă după căderea ninsorilor, nimeni nu s-a gândit să îndepărteze zăpada de pe trotuare şi chiar de pe străzi. Era o chestie de logică elementară ca odată cu creşterea temperaturilor peste 0 grade Celsius să se ajungă în situaţia actuală.

Poate că mai marii Primăriei Suceava or fi gândit din birourile lor că apa rezultată din topirea zăpezii va intra în gropile săpate prin tot târgul. Uite că s-au înşelat. Apa nu numai că nu a intrat în gropi, dar a creat şi alte probleme pentru pietoni.

De ce este vinovată conducerea Primăriei Suceava pentru tot acest haos? Simplu. Pentru că nu a curăţat la timp trotuarele şi străzile, pentru că nu i-a forţat pe agenţii economici şi pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari să îndepărteze zăpada. Ştiţi câte amenzi a dat Primăria celor care au lăsat zăpada pe trotuarele din faţa propriei curţi? Niciuna. A trimis doar avertismente. Probabil că amenzile pentru că nu au deszăpezit corespunzător trotuarele vor fi date la următorul control, în iulie. Şi mai e vinovată conducerea Primăriei şi pentru altceva. Pentru că nu le-a pus la dispoziţie sucevenilor maşini  cu care să transporte zăpada undeva pe câmp. Şi când te gândeşti că acum câteva zile se lăudau că au cheltuit doar 150.000 de euro pentru deszăpezire în cele două luni de iarnă, decembrie şi ianuarie.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. cei care l-au votat sa-si ia apa murdara in PET-uri si so bea impreuna cu il comandante lungo

  2. Tovarasu Sandrinio, am o mare rugaminte la matale, ca pe tine te mai citesc lichelele din primarie, fa cumva sa ajunga la boul asta de primar situatia disperata a oamenilor de pe Aleea Jupiter, unde cad efectiv pinii, aseara unu era sa zdrobeasca o masina, noroc ca s-a oprit in blocul de vis a vis, unde era sa sparga geamurile unui locatar. Mai multe amanunte aici http://suceveanul.blogoras.com/?p=2403

Back to top button