Shares

Despre bicicletele electrice achiziţionate de Primăria Suceava din fonduri elveţiene am vorbit săptămâna trecută. Şi nu doar eu, subiectul fiind dezbătut şi în mass-media naţională.

Se pare însă că în birourile călduţe de la Primăria Suceava nimeni nu are timp să se aplece către această problemă, iar situaţia a rămas neschimbată.

Mai exact, bicicletele stau în continuare expuse intemperiilor, iar în acest ritm rugina se va aşeza temeinic peste ele. Atâta indiferenţă şi nesimţire rar mi-a fost dat să văd.

Oare trebuie să ai studii la Oxford sau la Sorbona pentru a-ţi da seama că distrugi cu bună ştiinţă un bun pe care cineva ţi l-a oferit practic cadou. Da, aşa este pentru că cei aproximativ 130.000 de euro care au venit din Elveţia nu sunt rambursabili.

biciclete din nou

 

Am auzit o explicaţie ceva de genul că bicicletele vor fi strânse la finalul acestei luni, iar până atunci rămân expuse pentru a fi văzute de oameni. Eu sper că nu am înţeles bine această aşa zisă justificare, în fond o inepţie fără margini.

Domnu Lungu, dacă nu mă credeţi pe mine pe cuvânt că distrugeţi bicicletele dacă le ţineţi în continuare în aceste condiţii, mergeţi şi întrebaţi un fost coleg de clasă de la Prelipca, sau vreun vecin de la Salcea, care o să vă spună că aţi cam uitat să întreţineţi ceea ce aveţi în bătătură.

Iar faptul că vor fi folosite doar de poliţiştii locali mi se pare o altă aberaţie. Ce vor face poliţiştii locali cu ele? Vor urmări porumbeii din centru? Vor face acrobaţii pe două roţi? Cumpărături pentru angajaţii Primăriei Suceava?

Am spus-o şi o repet, din punct de vedere turistic nu văd absolut nici o viziune din partea conducerii Primăriei Suceava, iar aceste biciclete electrice ar fi putut constitui o oportunitate care să le fie oferită turiştilor care vizitează oraşul.