Shares

Concediat fără nici o explicaţie de la Obiectiv de Suceava, jurnalistul Dinu Zară şi-a găsit o slujbă. Temporară, ce-i drept, dar între timp pot apărea şi alte oferte.

Începând de ieri, Dinu Zară poate fi văzut pe postul local de televiziune Intermedia, în cadrul unei emisiuni electorale. Este un job de moment, iar colaborarea dintre ziarist şi postul de televiziune patronat de Gheorghe Biholar se întinde pe durata campaniei pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. Emisiunea se numeşte „Alegem preşedintele”, este programată între orele 19.00 şi 19.30 şi are doi invitaţi, de la partide diferite.

Despre proiectele de viitor, Dinu Zară a dezvăluit că este în discuţii avansate cu un alt post local de televiziune, Plus TV, dar că mai rămân de clarificat câteva amănunte. De asemenea, jurnalistul a dezvăluit că îşi va continua colaborarea cu agenţia de presă NewsIn, trustul Realitatea – Caţavencu.

dinu zara nou

Cât priveşte motivele pentru care a fost concediat de conducerea ziarului Obiectiv de Suceava, Dinu Zară a făcut câteva precizări pe blogul său.

„Pentru că nu eu am fost cel care a ales să punem punct colaborării nu vă pot spune care au fost motivele pentru care am fost concediat. Oficial este vorba de <reorganizare prin reducere de personal>. S-a vorbit însă şi despre acest blog şi despre articolele pe care le-am publicat aici, multă lume suspectând că acesta ar fi motivul concedierii. Deocamdată nu am însă nicio informaţie în acest sens”, a precizat Dinu Zară.

Cu alte cuvinte, a fost concediat fără să ştie măcar motivele. Corect ar fi fost ca pentru munca depusă la Obiectiv de Suceava mai bine de doi ani să i se fi spus cu ce a deranjat. Nu i s-a comunicat nimic şi, probabil că nimeni nu-i va spune oficial vreodată acest lucru, ceea ce spune multe despre relaţiile dintre angajaţi şi angajator, indiferent de domeniul de activitate.