Shares

Direcţia Silvică Suceava a devenit o mare familie PSD-istă, de la director şi până la şefii de Ocoale, cu toţii au tricoul roşu îmbrăcat regulamentar. Campion la angajarea rudelor este actualul director al Regiei Naţionale a Pădurilor, Gheorghe Nichiforel.

Înlocuirea din funcţie a şefilor de la 10 Ocoale Silvice, măsură pusă în practică în urmă cu câteva luni, a fost gândită pentru a face loc rudelor şefului RNP, dar a apropiaţilor săi.

Prin Direcţia Silvică Suceava se ştie că la Ocoalele Silvice din Broşteni şi Pătrăuţi au fost instalaţi nepoţii lui Nichiforel, iar un altul a devenit şef peste Ocolul Silvic Vamala scurt timp după schimbarea puterii. Nici preşedintele PSD Suceava, Gabril Mîrza, nu a rămas pe dinafară din această ecuaţie. Un nepot al său conduce acum Ocolul Silvic Cârlibaba. Gheorghe Pîslaru, fost director al RNP, şi el cu vechi state în PSD, şi-a impus nepotul şef la Ocolul Silvic Dolhasca, în timp ce deputatul Ioan Stan şi-a instalat unul din cei mai buni prieteni şef peste Ocolul Silvic Mălini.

Dacă Dolhasca şi Pătrăuţi nu sunt considerate ocoale cu potenţial mare, celelalte sunt extrem de vânate, având în vedere cantitatea de masă lemnoasă exploatată şi calitatea acesteia. Pe româneşte, asta înseamnă bani mai mulţi, implicit pentru susţinerea campaniei electorale care va urma. 

Soarta celor 10 noi şefi de ocoale aduşi pe filiera PSD nu este foarte clară însă. Pe de o parte, foştii şefi de ocoale au contestat în instanţă deciziile de înlocuire din funcţii, iar instanţele pot decide în orice moment că trebuie reangajaţi.

directia silvica suceava

Mai nou, a apărut şi un ordin din partea conducerii RNP pentru reinstalarea în funcţie a celor 10 şefi de ocoale. În cadrul Direcţiei Silvice Suceava, la nivel de conducere, nimeni nu a înţeles acest document, aşa că fiecare dintre directori a preferat sănu ia nici o decizie.

Pentru clarificarea situaţiei, la Suceava a venit întreaga conducere a RNP. Nichiforel şi compania de la Bucureşti au stat miercuri şi joi, pentru a afla ce anume s-a întâmplat, mai ales că actualul director al RNP nu are nici un interes să-i demită pe cei pe care i-a numit în funcţii doar de câteva luni.

Mai degrabă, Gheorghe Nichiforel a venit la Suceava pentru a afla cine a trimis acel ordin, cel mai probabil fără ştirea sa. Dacă a reuşit, după cum este temperamentul lui Nichiforel, cel care a avut imprudenţa să-l sape pe la spate va avea mari probleme.