Shares

Unii oameni au pierdut busola bunului simţ. Cei mai în vârstă spun că de multă vreme, eu am să mă rezum doar la chestiile din ultimii ani.

Nu ştiu ce s-a întâmplat acum 20 de ani în Suceava, dar pot spune cu mâna pe inimă că de doi ani văd, mai bine zis citesc despre o femeie care e transpusă într-o altă realitate. Chiar mă mir că pe vremea Răposatului nu a făcut carieră şi cred că această pierdere se datorează doar unor amănunte neglijabile.

Acum vreo săptămână şi ceva au avut loc alegerile la Organizaţia Judeţeană de Tineret a PD-L Suceava. Alegeri e mult spus, pentru că deţinătorii funcţiilor de conducere se ştiau cu multă vreme înainte.

Chiar am vrut să scriu un articol pe această temă, în ziua pseudo-alegerilor, dar am renunţat în ultima clipă din raţiuni care ţin mai degrabă de ocuparea timpului.

„Răsfoind” presa on-line am observat un comentariu care m-a făcut să mă crucesc de-a binelea. Vorbele aparţin deputatului Sanda Maria Ardeleanu (ştiu că mă citiţi!!!) şi mi se par desprinse din filmele de propagandă sovietică.

Iată câteva spicuiri din Sanda Maria Ardeleanu, de pe blogul personal al deputatei sucevene, publicate pe data de 20 decembrie 2010:

„Săptămâna aceasta atât Organizația Municipală cât şi cea Județeană de Tineret a PDL Suceava şi-au ales conducerile şi s-au organizat pentru a continua fructuoasa muncă din cadrul structurilor de tineret ale Partidului Democrat Liberal.

Miercuri, la sediul PDL Suceava, tinerii şi-au alcătuit şi votat echipa în cadrul Organizației Municipale. A fost o şedinţă în care s-a contabilizat activitatea organizației şi mai ales s-a început sudarea noii echipe.

Vineri, a urmat rândul Organizației Județene de Tineret care, în  Sala Mică a Casei de Cultură, neîncăpătoare pentru delegaţiile tinerilor din Județul Suceava, împreună cu invitații şi candidații prezenţi au arătat că doresc să facă politică şi doresc să fie o echipă puternică. Asta cu atat mai mult cu cât preşedinţii Organizaţiei Judeţene şi Municipale a PD-L, Gheorghe Flutur şi respectiv Ion Lungu, şi-au exprimat, din posturta de invitați la alegerile organizate de tinerii democrat liberali, încrederea pe care o au în tineri şi dorinţa fermă de a le promova iniţiativele şi ideile. Atât raportul de activitate, rezoluţia organizației cât şi discursurile invitaţilor au emanat tonus, entuziasm şi o atitudine pozitivă, exact ceea ce partidul are nevoie”.

Mă minunez şi iar mă minunez de ceea ce debitează această femeie. Ceauşescu ar fi cooptat-o, cu siguranţă, printre lăudătoriii de prim rang. A ratat momentul şi cred că vrea să experimenteze asta pe Gheorghe Flutur. Cred că ar putea să-i reuşească. Şi pentru delectare, vă las cu ultimele cuvinte ale Săndicăi: „Participând la aceste alegeri şi ascultând cum lideri de tineret ai PDL din alte judeţe, invitaţi la aceste momente importante ale noastre, au vorbit de realizările lor pe plan local şi județean, de iniţiativele lor ce mai tarziu au devenit instrumente folositoare societăţii, mi-am dat seama că trebuie să credem în cauza noastră şi să ne promovăm ideile ţinând cont de cei din jur şi de realitatea actuală”.

Ce mă miră este apariţia la final a unei semnături, cea a Dianei Bucătar, cică pe post de consultant. Nu ştiu cine este fata, dar dacă are ceva de spus la modul serios, o aştept cu mare plăcere. Colaborând cu Sanda Maria Ardeleanu nu a făcut altceva decât să ajungă în derizoriu.