Brigada Diverse

Doamnă, aveţi vreo limită?

Unii oameni au pierdut busola bunului simţ. Cei mai în vârstă spun că de multă vreme, eu am să mă rezum doar la chestiile din ultimii ani.

Nu ştiu ce s-a întâmplat acum 20 de ani în Suceava, dar pot spune cu mâna pe inimă că de doi ani văd, mai bine zis citesc despre o femeie care e transpusă într-o altă realitate. Chiar mă mir că pe vremea Răposatului nu a făcut carieră şi cred că această pierdere se datorează doar unor amănunte neglijabile.

Acum vreo săptămână şi ceva au avut loc alegerile la Organizaţia Judeţeană de Tineret a PD-L Suceava. Alegeri e mult spus, pentru că deţinătorii funcţiilor de conducere se ştiau cu multă vreme înainte.

Chiar am vrut să scriu un articol pe această temă, în ziua pseudo-alegerilor, dar am renunţat în ultima clipă din raţiuni care ţin mai degrabă de ocuparea timpului.

„Răsfoind” presa on-line am observat un comentariu care m-a făcut să mă crucesc de-a binelea. Vorbele aparţin deputatului Sanda Maria Ardeleanu (ştiu că mă citiţi!!!) şi mi se par desprinse din filmele de propagandă sovietică.

Iată câteva spicuiri din Sanda Maria Ardeleanu, de pe blogul personal al deputatei sucevene, publicate pe data de 20 decembrie 2010:

„Săptămâna aceasta atât Organizația Municipală cât şi cea Județeană de Tineret a PDL Suceava şi-au ales conducerile şi s-au organizat pentru a continua fructuoasa muncă din cadrul structurilor de tineret ale Partidului Democrat Liberal.

Miercuri, la sediul PDL Suceava, tinerii şi-au alcătuit şi votat echipa în cadrul Organizației Municipale. A fost o şedinţă în care s-a contabilizat activitatea organizației şi mai ales s-a început sudarea noii echipe.

Vineri, a urmat rândul Organizației Județene de Tineret care, în  Sala Mică a Casei de Cultură, neîncăpătoare pentru delegaţiile tinerilor din Județul Suceava, împreună cu invitații şi candidații prezenţi au arătat că doresc să facă politică şi doresc să fie o echipă puternică. Asta cu atat mai mult cu cât preşedinţii Organizaţiei Judeţene şi Municipale a PD-L, Gheorghe Flutur şi respectiv Ion Lungu, şi-au exprimat, din posturta de invitați la alegerile organizate de tinerii democrat liberali, încrederea pe care o au în tineri şi dorinţa fermă de a le promova iniţiativele şi ideile. Atât raportul de activitate, rezoluţia organizației cât şi discursurile invitaţilor au emanat tonus, entuziasm şi o atitudine pozitivă, exact ceea ce partidul are nevoie”.

Mă minunez şi iar mă minunez de ceea ce debitează această femeie. Ceauşescu ar fi cooptat-o, cu siguranţă, printre lăudătoriii de prim rang. A ratat momentul şi cred că vrea să experimenteze asta pe Gheorghe Flutur. Cred că ar putea să-i reuşească. Şi pentru delectare, vă las cu ultimele cuvinte ale Săndicăi: „Participând la aceste alegeri şi ascultând cum lideri de tineret ai PDL din alte judeţe, invitaţi la aceste momente importante ale noastre, au vorbit de realizările lor pe plan local şi județean, de iniţiativele lor ce mai tarziu au devenit instrumente folositoare societăţii, mi-am dat seama că trebuie să credem în cauza noastră şi să ne promovăm ideile ţinând cont de cei din jur şi de realitatea actuală”.

Ce mă miră este apariţia la final a unei semnături, cea a Dianei Bucătar, cică pe post de consultant. Nu ştiu cine este fata, dar dacă are ceva de spus la modul serios, o aştept cu mare plăcere. Colaborând cu Sanda Maria Ardeleanu nu a făcut altceva decât să ajungă în derizoriu.

Articole asemănătoare

10 Comentarii

 1. Cehov are o schiţă care se cheamă „Nuntă cu general” – adica nu se egzistă nuntă mai de soi fara sa ai un invitat mai baştan,de efect. In cazul doamnei Ardeleanu dumneaei este de efect artistic,adica nu se cade sa fie o adunare „dă pedele” fara sa ia cuvântul si un telectual,ceva acolo,de damph,sa nu zica lumea ca suntem numai noi ,mafi-hoţii,. Ar fi interesant de stiut daca Ionut Balan ii avizeaza in prealabil speach-ul,pentru rigoare de partid. Eu zic ca da…

 2. Toar’şu, tocmai că pe vremea mult iubitului şi stimatului, tovarăşa Ardeleanu era în plin avânt revoluţionar şi urca în ierarhie treaptă după treaptă, dar a venit lovitura de stat din 1989 şi a făcut 3 paşi înapoi. Acum, în PDL, trăieşte o a doua tinereţe revoluţionară, dar de data asta portocalie.

 3. Sunt curios sa aflu daca doamna deputat a scris pe blogul dumneaei sau a fost doamna/domnisoara Diana Bucatar.

  Totusi macar sunt unii deputati care mai scriu pe blog si in timpul mandatului ( chiar daca unii mai bat campii ), nu namai in campania electorala sau din luna in luna

  de ex:

  Ioan Catalin Nechifor nu a mai scris pe blog din 27 octombrie – sa nu aiba angajat nici un consultant sau cineva care sa se ocupe de treaba asta ?

  Ioan Stan nu are blog ( sau nu am fost eu in stare sa il gasesc )

  Am luat opozitia la puricat deoarece mas fi asteptat sa fie mai activa macar pe domeniul online.

  1. Mă,fii atent ca si ăsta care scrie mai ingrijit decât tine,in locul tău, tot dă cu mucii in fasole la gramatică ! Dă-o in mă-sa de treabă,faceţi o chetă cand iesiţi din tură,din şpăgi,si cumparaţi unul cu scoală completă,in felul acesta îi faceţi o bucurie si lui I.B. care va aplica legea lui Ohm,adică ai fost om cu mine sunt om cu tine…
   Vezi ca „mas” nu vine de la „imaş”,prin urmare se scrie despartit,adica „m-aş”… As zice ca cine te ajuta te trage in piept…
   In plus,halal sa va fie,cred ca Nechifor se zgârie pe ochi,nu e de ajuns ca il monitorizeaza SRI,SPP,STS,SIE,DIA,KGB,etc.,a ajuns acuma si politia de frontiera…Ioan Stan are blog dar e pe partea ailalta,nu l-ai gasit tu,blogul lui e precum cănile care au toarta pe partea stângă,daca înţelegi…
   Pe urma s-ar putea sa ai o problema cu ai tai – tu ce faci noaptea spui ziua si viceversa,daca te apuci intr-o zi si dai din casa totul – traseele,TIR-urile,intelegi? Baga de seama…

 4. Cu toate acestea, nu puteti nega,multiubita si stimata doamna de pedele, ca Ionut Balan este in fapt (se zice ca si in drept) seful dvs. si ca uneori va foloseste ca maslina de pe salata de boeuf,adica decorativ. Puteti sterge toate comentariile,sindromul este cunoscut si usor de evocat din nou – pana la urma toti banditii care nu stiu carte isi angajeaza barzi si barde cu scoala,ca sa dea bine la popor, trebuie sa va asumati conditia.In Cambodgia,pe timpul lui Pol-Pot s-a stabilit pe linie de partid ca tehnica are caracter de clasa – prin urmare,nu aveai voie sa porti ochelari si nici sa ai frigider ca acestea erau expresia luptei de clasa,era suficient sa faci invatamant politic in mod constiincios ca sa poti construi poduri,sosele,etc. Daca,de exemplu, domnu’ Balan (alt Balan,nu asta cu fumăritul de partid,sa zicem…) stabileste ca orice zidarie (intelegeti unde bat), orice virgula care excede intereselor pedele vor fi considerate abateri de la linia partidului si vor fi infierate in presa locala si centrala de partid si de stat,ce va faceti? Nu o sa incepeti sa va purtati ca batrana ducesa care nu gaseste closetul?

 5. Multe bla blauri – vad ca acuma ai probleme cu Balan , daca subiectul este de Basescu tu zici de Balan , criza economica tu zici de Balan stiu ca e suparare mare ca amaratii aia de la parlament au lasat casele la rosu la militieni si nici al 13 salaiu nu e de gasit dar nici chiar asa

  Am auzit de persoane care acu 2 ani era cu pdl-ul ( deoarece doreau si ele un os ceva, orice ) acuma sunt total impotriva – ca de sunt numai hoti pe acolo stii cumva despre cine vorbesc , hai macar incerca sa ghicesti

  1. Si totusi te strânge si te roade şapca…
   Fii atent:din departare venea un politist de frontiera si pe masura ce se apropia – in pofida legilor fizicii – se micsora. De ce?
   Raspunsul in postarea viitoare,ca acuma de sarbatori sunt mai blând si accept sa discut cu unul ca tine,sa fie un Craciun mai vesel.

Back to top button