Shares

Ploaia torenţială de astăzi a transformat străzile din Suceava într-o imensă mocirlă. Pământul scos de muncitori din tranşeele săpate prin tot oraşul s-a mutat pe hainele şi papucii sucevenilor.

A fost nevoie doar de o oră de ploaie pentru ca întreg oraşul să devină un cătun uitat de lume. Am văzut oameni nemulţumiţi de faptul că nu aveau pur şi simplu pe unde să se strecoare pentru a evita noroiul. În lipsa unor soluţii, au fost nevoiţi să treacă direct prin apa murdară sau prin pământul înmuiat de ploaie.

Înjurăturile nu pot fi reproduse, dar ce spuneau oamenii reflectă starea de spirit vizavi de modul în care înţeleg firmele să-şi facă treaba, dar şi incapacitatea conducerii Primăriei Suceava de a gestiona această situaţie.

Cât timp nu a plouat, totul a părut în regulă. S-a mai ridicat ceva praf, s-au mai auzit murmure, dar atât.

Ploaia a schimbat radical oraşul. De fapt, l-a readus la stadiul de târg de provincie, acolo unde anotimpurile ploioase erau un coşmar pentru locuitori.

Îmi permit să le fac o invitaţie celor din Primăria Suceava pe străzile oraşului când plouă, sau imediat după. Dar nu echipaţi cu cizme de cauciuc şi pelerină de ploaie, ci cu o umbrelă şi pantofi de stradă.

Fotografiile surprinse la amiază în centrul municipiului Suceava sunt sugestive, iar comentariile de prisos.

Namol Suceava

Namol Suceava

Namol Suceava