Brigada Diverse

Donţu, noul şef al PSD Suceava?

Imaginile surprinse de televiziunile centrale după anunţul privind victoria lui Victor Ponta la preşedinţia PSD au scos în evidenţă un sucevean. În multe imagini, în spatele noului şef al social-democraţilor apare Ovidiu Donţu, vicepreşedintele PSD Suceava.

Donţu nu şi-a ascuns nici un moment simpatia pentru Victor Ponta, nici înainte de Congres, dar mai cu seamă ieri, când a făcut propagandă pentru fostul său coleg de la tineret. Între cei doi au existat afinităţi de mai mult timp, iar acum este foarte posibil ca acestea să capete noi valenţe. Ponta are nevoie de susţinere din teritoriu, de oameni loiali, iar Ovidiu Donţu este omul său de încredere la Suceava. Pentru mine este destul de clar că alegerile de luna viitoare din organizaţia judeţeană a PSD Suceava se vor solda cu alegerea unui nou preşedinte. Iar dacă acesta va fi Ovidiu Donţu nu ar reprezenta nici o surpriză.

La fel de limpede este că actualul preşedinte al PSD Suceava Gavril Mîrza ar trebui să facă un pas înapoi. Omul căruia a anunţat public că-i oferă votul său, Mircea Geoană, a pierdut şi acest război. Mîrza s-a situat în tabăra greşită, iar vântul schimbării trebuie să-l cuprindă şi pe el. Şi nu doar pentru că a făcut alegerea nepotrivită, ci pentru că în ultimii ani PSD Suceava a cam pierdut tot ce se putea pe plan local.

Aştept şi reacţia lui Cătălin Nechifor, un alt nume vehiculat pentru şefia PSD Suceava. În toamna anului trecut, Nechifor a făcut parte din stafful de campanie a lui Mircea Geoană. Nu ştiu cum au evoluat simpatiile sale în ultima perioadă, dar îmi amintesc că vorbea de nevoia unei schimbări în fruntea PSD.

La nivel central s-a făcut schimbarea liniilor, urmează structurile judeţene. Suceava pare să fie pe această listă.

P.S. Între timp, am aflat că unul dintre cei doi, Cătălin Nechifor mai exact, şi-a anunţat candidatura la şefia organizaţiei judeţene a PSD Suceava.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button