Shares

Vineri se bat în cuie listele de la PSD Suceava pentru alegerile parlamentare programate la final de an, pe 11 decembrie.

Din informaţiile pe care le am, lista la Senat va fi deschisă de actualul deputat Ioan Stan, iar cea de la Camera Deputaţilor de Eugen Bejinariu.

Printre surprizele care pot apărea, un nume vehiculat de mai multe persoane, este fostul ministru de Externe Titus Corlăţean. Acesta are toate şansele să prindă un loc eligibil, fie pentru Senat, fie pentru Camera Deputaţilor, iar numirea sa este susţinută puternic de un anumit mediu religios.

Aproape sigură este înlăturarea unui personaj de frunte din actuala structură a PSD Suceava. Este vorba de senatorul Ovidiu Donţu, care ori nu va figura deloc pe liste, ori va fi trimis într-o zonă neeligibilă.

Ovidiu Dontu 4

La prima vedere, această mişcare poate părea una şocantă, dar cine dă un pic în spate filele din istoria recentă a social-democraţilor suceveni nu va mai fi atât de surprins.

Ovidiu Donţu, în calitatea sa preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava nu a avut curajul de a candida în 2012 pe un colegiu din raza sa de acţiune. A preferat să meargă la Fălticeni, într-o zonă cu adânci tradiţii roşii, de unde a ieşit învingător fără probleme.

Testul său de maturitate politică a venit la alegerile locale din acest an, din luna iunie. A mizat pe Tiberius Brădăţan pentru Primăria Suceava, dar a pierdut destul de categoric, iar acest fapt l-a costat într-o primă instanţă pierderea şefiei organizaţiei municipale a PSD Suceava.

Venirea lui Ioan Stan la cârma PSD nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia lui Donţu, aflat în clinciuri cu actualul preşedinte, iar pe cale de consecinţă înlăturarea de pe listele parlamentare din acest an pare doar o formalitate.