Brigada Diverse

Dragnea şi Grindeanu, urmaşii lui Ceauşescu

Stau şi mă uit la televizor la conferinţa de presă susţinută de Liviu Dragnea şi marioneta sa din fruntea Guvernului, Sorin Grindeanu, şi gândul mă duce la decembrie 1989.

Sincer să fiu, cei doi îmi amintesc extrem de mult de ultimele zile ale lui Nicolae Ceauşescu, şi, la fel ca fostul dictator, par să nu înţeleagă nimic din ceea ce se petrece.

Dacă vă aduceţi aminte, în decembrie 1989 Nicolae Ceauşescu susţinea cu tărie că manifestaţiile de la Timişoara sunt opera „agenturilor străine” şi că, de fapt şi de drept, este vorba de un grup de huligani care vor să destabilizeze ţara.

Ei bine, după 27 de ani aud acelaşi discurs, autor Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Acesta spune că violenţele de aseară de la Bucureşti, din Piaţa Victoriei, sunt regizate şi că are informaţii că alte state nu sunt străine de ceea ce se petrece acum în România.

dragnea grindeanu

Şi tot în decembrie 1989, la mitingul de pomină care s-a lăsat cu huiduieli la adresa preşedintelui-dictator, cu pancarte aruncate şi cu începutul sfârşitului, Nicolae Ceauşescu a încercat să dreagă busuiocul şi să deturneze evenimentele.

Ei bine, la acel miting, dictatorul a promis că va mări pensiile cu vreo 200 de lei, dacă nu mă înşeală memoria, măriri de alocaţii şi alte beneficii materiale care ar fi avut ca urmare calmarea spiritelor. Era deja prea târziu, iar sfârşitul soţilor Ceauşescu a venit după numai câteva zile.

nicolae ceausescu

Ca paralelă, astăzi, premierul Sorin Grindeanu a vorbit la conferinţa de presă despre măriri de pensii, salarii, reduceri de taxe, începerea programului de plată pentru subvenţii şi alte chestiuni de ordin material.

Sunt două paralele care pentru mine sunt extrem de clare, şi am curajul să afirm că atât Dragnea, cât şi Grindeanu nu au învăţat nimic din greşelile lui Nicolae Ceauşescu. Iar dacă finalul fostului dictator este deja ştiut, cred că în scurt timp cuplul Dragnea-Grindeanu va deveni istorie pentru România. Pe români i-a scos în stradă Ordonanţa de Urgenţă care priveşte modificarea Codului Penal şi nu anumite facilităţi care se dau sau se vor da. 

Cei doi nu au înţeles că sunt în faţa unui val care creşte de la o zi la alta, un val care-i va mătura ca şi cum nici nu ar fi existat.

 

Articole asemănătoare

5 Comentarii

 1. Este o comparatie imbecila,absolut deplasata!Poate pentru dvs. este obositor sa ganditi,sa ganditi decent,onest,dar ,totusi,ocupatia de “jurnalist” nu va confera dispensa de bun simt…
  Este adevarat ca scrieti pe un blog personal, care este ca un gard,este al tau si scrii ce vrei ! Sau ca un WC-eu public pe care ,iarasi,poti scrie ce mascari doresti, pentru ca exista un public “avizat”,cum ar fi acest acest bou,@Gogu ,care incita nu numai la violenta ci chiar la asasinat,adica ceea ce dvs. sugerati cu o subtilitate de boschetar lipsit de alcool, intr-o zi geroasa.
  Deci puteti scrie orice,ca si alti impostori ai presei digitale,insa nu aveti dreptul sa incitati la violenta,la agresiune,sa cultivati promiscuitatea etica,ambivalenta,pupatul in kur ca valoare profesionala dozata de marimea stipendiilor de pe la diferiti padurari politici ciclici.
  Nu exista ,din pacate pentru dvs.,proteze,proptele pentru inteligenta si nici solutii miraculoase ,operatii estetice sau implanturi care sa o faca mai mare. Se poate mima,se poate lustrui ca lampa lui Aladin insa,mai devreme sau mai tarziu,se va vedea ca este invers proportionala cu inaltimea,in unele cazuri. Caci,stimate domn care incitati la violenta si la asasinate politice,era usor sa fi observat ca Ceausescu promitea 100 de lei la pensie la un meeting care i-a fost fatal,cam la fel (fara aceleasi consecinte..) cum promiteau unii pedelisti suspecti de afiliere la KGB/FSB,Stolojan,Basescu ! Nu poate sa va scape ca acestia ieseau pe scena si promiteau pensii de 1000 (una mie) euro precum si alte “facilitati”,cum le ziceti,despre a caror soarta cunosc chiar si analfabetii! Domnii Dragnea si Grindeanu au iesit intr-o conferinta de presa,nu la meeting, in care premierul a evocat pe scurt nu “facilitati’ de 100 de lei, care se vor intampla candva, ci tocmai indeplinirea a 27 de puncte din programul de guvernare, din 41,aferente primului timestru! Cunoasteti vreun episod,in istoria recenta a Romaniei,comparabil? Caci si pentru un imbecil este suficient de clar ca,daca nu era impuscat pentru abuz in serviciu,Ceausescu chiar ar fi dat acea suta de lei,tot asa este de-acuma dovedit ca cei care promiteau “facilitati” de 1000 de euro cu titlu de pensie nu numai ca nu le-au dat ci le-au luat!
  Iar “facilitatile” de care nu mai poti dumneata, avand naturelul asa simtitor,cele 27 evocate de primul ministru ,curg de la 1 februarie!
  La fel,nu trebuie sa fii exagerat de inteligent ca sa observi ca deranjul la varf nu este ca un articol din codul penal este pus de acord cu hotararile CCR ,ci tocmai acest program de guvernare care scoate Romania din zona austeritatii prusace,cea care face din toata Europa o sluga a Germaniei,si poate duce Romania in alta zona,cea a demnitatii nationale si a prosperitatii!
  Cautati pe internet,domnule gazetar,sa vedeti ce inseamna “führerprinzip”,incercati sa faceti o comparatie cu comportamentul lui Johannis,cel cu “guvernul meu”,cu jenante abuzuri si obstructii facute nu din intamplare ci ca parte a programului sau de sluga a unei politici germane care a determinat,pana la urma,Brexit-ul si ce va mai fi! Deci un program care nu are nimic comun cu Romania si cu interesele sale profunde,ale unei slugi incete la minte la care aquieseaza alte slugi ticaloase,la fel de incete la minte.
  Am vazut la ultimul meeting din fata bisericii catolice o doamna de cca 60 de ani,care in tinerete nu stia precis cu ce cap se conduce omul,ca barbat,numai sa fie si sa o satisfaca,atat din punct de vedere cat si economic… Acuma protesta in sensul ca sa se scoale Vlad Tepes,inteleg ca pe sectiuni sa se scoale,deoarece a auzit si ea ca,probabil, e pe sculaciuni,se da si la babe,daca ies la miting!
  Stii dumneata precis ca USR-ul nu este finantat din strainatate,nu cunosti ca madam Turcanu este absolventa de rusa comerciala,in anii ’90,la Moscova, la universitatea Lomonosov? Aveti motive sa credeti ca s-a ramolit KGB-ul si isi recruteaza slugile numai de la cei care studiaza rusa ginecologica,sa zicem? Nu cunoasteti,n-ati auzit, de frumoasa cota a conducatorului campaniei electorale a USR,care este,tot asa,un avorton rusesc?
  Ati putea sa explicati,pentru uzul cititorilor,ce inseamna,dupa parerea dumitale “…indeplinirea defectuoasa a atributiunilor de serviciu” ? Este o invitatie serioasa,facuta insa cu respectul pe care il meritati,poate totusi… Ce consecinte credeti ca implica aceasta definire?
  Pentru ca eu stiu,ar trebui sa stii si dumneata,ca doar de la aceeasi fantana te adapi si curi,a presei din care te revendici,ca aceste coduri ciopartite de CCR cu temei,au fost facute de Basescu si Bica (!!),in tara care i-a dat pe marii penalisti Vintila Dongoroz,Vespesian Pela,Tanoviceanu !
  Observ,cu jena,ca nu aveti ,uneori ,nici proprietatea termenilor,din moment ce o tineti danga-langa cu actele normative referitoare la “gratiere si amnistie”,aproximand discursul adresat unui public la fel de sprinten la minte,cu o cultura generala mare cat display-ul telefonului,din cazarmile virtuale ale facebook-ului…
  Am apreciat,mult timp,faptul ca aveti deschiderea necesara pentru a nu cenzura postarile,ceea ce nu este chiar de ici-de-colo,intr-un domeniu in care unii isi fac imagine manevrand opiniile.
  Insa din acest moment,acesta in care incitati la asasinate furnizand si modele de urmat,in baza unor comparatii imbecile,pentru mine nu mai exista diferente intre discursul dvs. si cel al unor ratati ,impostori si sfertodocti,care au populat aceste pagini,improscand cu bale si indemnauri la crime,acolo unde nu mai dovedeau cu argumentele. Care nici nu puteau fi formulate,inginereste,in cele cca 100-150 de cuvinte cu care au venit de-acasa,de la Botosani&limitrofe…
  Inainte de a fi populate cu oamenii serviciilor,care stiu sa scrie rapoarte ce necesita un limbaj ingineresc,presa devenita virtuala nu si virtuoasa,a fost populata cu ingineri si subingineri esuati,inutili,iesiti din fabricile de ingineri si subingineri ale acum odiosului datator de 100 (una suta) lei Ceausescu…
  Am motive sa cred ca si-a luat o revansa istorica ,pentru ca si el si Leanta lui au fost impuscati ca niste caini turbati,fara judecata,pentru indeplinirea defectuoasa a atributiunilor de serviciu,domeniu stabilt cu precizia necesara de domnii Brucan&Roman,in rechizitoriul care seamana cu un eseu de presa din ziarele voastre digitale si koor-papieren-print… Aducandu-va conducatori din rezerva lor de cadre,un kior ,cea mai mare canalie din Securitate ,si un incet la minte,sluga la frau Angela.
  Ja Wohl!

 2. D le Miel Turbat, ati sarit probabil iarasi peste pastilele ce trebuie sa le luati seara . Va rog sa fiti mai atent altadata, tratamentele psihiatrice trebuie respectate intocmai.

  1. E,daca nu vei fi stiind tu,bobocule…
   Eu cunosc un caz ,pe unul care se credea bec,si si-a bagat degetele in priza… Nu exagera cu recomandarile!

Back to top button