Shares

Stau şi mă uit la televizor la conferinţa de presă susţinută de Liviu Dragnea şi marioneta sa din fruntea Guvernului, Sorin Grindeanu, şi gândul mă duce la decembrie 1989.

Sincer să fiu, cei doi îmi amintesc extrem de mult de ultimele zile ale lui Nicolae Ceauşescu, şi, la fel ca fostul dictator, par să nu înţeleagă nimic din ceea ce se petrece.

Dacă vă aduceţi aminte, în decembrie 1989 Nicolae Ceauşescu susţinea cu tărie că manifestaţiile de la Timişoara sunt opera „agenturilor străine” şi că, de fapt şi de drept, este vorba de un grup de huligani care vor să destabilizeze ţara.

Ei bine, după 27 de ani aud acelaşi discurs, autor Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Acesta spune că violenţele de aseară de la Bucureşti, din Piaţa Victoriei, sunt regizate şi că are informaţii că alte state nu sunt străine de ceea ce se petrece acum în România.

dragnea grindeanu

Şi tot în decembrie 1989, la mitingul de pomină care s-a lăsat cu huiduieli la adresa preşedintelui-dictator, cu pancarte aruncate şi cu începutul sfârşitului, Nicolae Ceauşescu a încercat să dreagă busuiocul şi să deturneze evenimentele.

Ei bine, la acel miting, dictatorul a promis că va mări pensiile cu vreo 200 de lei, dacă nu mă înşeală memoria, măriri de alocaţii şi alte beneficii materiale care ar fi avut ca urmare calmarea spiritelor. Era deja prea târziu, iar sfârşitul soţilor Ceauşescu a venit după numai câteva zile.

nicolae ceausescu

Ca paralelă, astăzi, premierul Sorin Grindeanu a vorbit la conferinţa de presă despre măriri de pensii, salarii, reduceri de taxe, începerea programului de plată pentru subvenţii şi alte chestiuni de ordin material.

Sunt două paralele care pentru mine sunt extrem de clare, şi am curajul să afirm că atât Dragnea, cât şi Grindeanu nu au învăţat nimic din greşelile lui Nicolae Ceauşescu. Iar dacă finalul fostului dictator este deja ştiut, cred că în scurt timp cuplul Dragnea-Grindeanu va deveni istorie pentru România. Pe români i-a scos în stradă Ordonanţa de Urgenţă care priveşte modificarea Codului Penal şi nu anumite facilităţi care se dau sau se vor da. 

Cei doi nu au înţeles că sunt în faţa unui val care creşte de la o zi la alta, un val care-i va mătura ca şi cum nici nu ar fi existat.