Shares

Zvonurile care circulau încă din primăvară despre candidatura lui Petrea Dulgheru, actualul director al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, pentru funcţia de primar în Vatra Dornei.

La acea vreme existau două variante de lucru, în afara lui Dulgheru fiind vehiculat şi numele deputatului Dumitru Pardău. Între timp, apele s-au mai aşezat, iar Pardău l-a scos la încălzire pe Dulgheru. Anumite voci bine informate spun că, în realitate, Petrea Dulgheru nu ar fi decât un iepure, dacă e să folosesc un termen din atletism, pentru actualul primar, liberalul Ioan Moraru. Sondajele recente arată că Moraru este cu mult peste Dulgheru ca intenţie de vot, iar având în vedere situaţia economică mai mult decât dezastruoasă a Primăriei Vatra Dornei, viitorul primar va avea o misiune aproape imposibilă.

De altfel, nici istoria nu-l avantajează pe Petrea Dulgheru, care la alegerile pentru funcţia de primar din 2004 a fost bătut măr de contracandidaţi, obţinând undeva în jur de 4 procente.

Un alt posibil candidat pentru funcţia de primar era Mircea Rusu, actual viceprimar în Vatra Dornei. Potrivit celor de la „Monitorul de Dorna”, Rusu nu şi-a putut exprima decât dezamăgirea că nu a fost agreat pentru alegerile de anul viitor.

Iată ce spun ziariştii din Vatra Dornei: „Rusu a declarat presei că nu-l mâhneşte faptul că nu se mai bucură de încrederea şi susţinerea lui Pardău, ci mai degrabă de modul de lucru al acestuia, lipsit de transparenţă şi de consultare a colegilor. <Noul candidat a fost hotărât în alte birouri şi nu în cel al PDL Vatra Dornei>, ne-a declarat Rusu”.