Brigada Diverse

Dulgheru în acţiune

Am lipsit câteva zile din Suceava şi la revenirea pe meleagurile bucovinene am observat că a început războiul.

Combatanţi sunt amărâţii care îşi câştigă existenţa vânzând prin pieţe şi oboare tot felul de produse aduse de prin Ucraina şi Moldova şi marele conducător de oşti Petrea Dulgheru.

Pumnul directorului de la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a lovit în plin nu doar mafia peştilor, a marmeladei şi a bomboanelor, ci şi propriul piept. Petrea Dulgheru a ieşit în presă să ne anunţe ce a descoperit, de parcă asta nu am vedea cu toţii, zi de zi, la tot pasul prin târgul Sucevei şi în orice cătun al judeţului.

Cică produsele confiscate nu ar fi în termenul de valabilitate. Corect, dar situaţia este similară cu alte mii de produse, scoase la vânzare în magazinele autorizate şi pe care inspectorii sanitar-veterinari le ocolesc cu regularitate.

Acelaşi Petrea Dulgheru a ţinut să ne avertizeze că ceea ce consumăm din piaţă poate dăuna sănătăţii noastre. Perfect de acord, numai că oamenii ar trebui să aibă şi un nivel de trai care să le permită să cumpere produse mai scumpe şi ambalate igienic. Atâta vreme cât oamenii nu au bani nici de medicamente, piaţa şi produsele din Ucraina şi Moldova se vor regăsi pe mesele lor.

Şi dacă tot vrea să ne arate cât de profesionist este, directorul DSV Suceava s-ar putea muta cu controalele şi în marea piaţă ţărănească înfiinţată de Gheorghe Flutur în faţa Consiliului Judeţean Suceava. Cum dracu acolo produsele sunt expuse pe tarabă, fără a fi ambalate în vreun fel, şi Dulgheru crede că praful care se ridică de pe uliţele Sucevei le ocoleşte cu talent.

Sunt convins că acolo nu va exista nici un control, cum, de altfel, gura păcătosului adevăr grăit-a. „Este o acţiune care trebuie să reprezinte un semnal şi un mesaj pentru administratorii pieţelor şi pentru medicii noştri, responsabili de pieţe, pentru ca tolerarea acestui tip de comerţ să dispară. Vom continua astfel de acţiuni de control fulger, cu poliţia, şi în Bazar, Piaţa Mică sau în piaţa angro”, a spus Petrea Dulgheru.

Şi dacă tot se apropie Paştele, mielului îi vor fi numărate nările, iar găinile care nu gâdilă urechea sensibilă a şefului DSV Suceava când cotcodăcesc vor fi trimise în lagăre de reeducare.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. Ya Ya, la piata lui Flutur nu primesti bon…ce-i aia bon, sinteti chiar culmea mi-a zis o vinzatoare ofuscata de credeam ca ma si pocneste!! Plus praful gustos de la parcarea subterana made in Prelipca….Astea nu le vede coafatul asta vopsit cu Loncolor nr.1 ??JENIBIL

  2. Vopsitu’ asta pe o vreme facea naveta zilnic de la Dorna cu masina institutiei cu tot cu combustibilul aferent ,ar fi interesant de stiut daca asa e si acum si eventual cam cit ne costa pe noi toti prestatia lunara a stimabilului…! Poate vorba aia :”Nu face mortu’ cit cere popa…”

  3. coafoatul face naveta zilnic si acuma de la dorna, dar pe la berchisesti-frumoasa, sa nu-l vada nimenea ca ajunge la la 10 la scarbici…..
    produsele alea din fata CJ nici nu-s atat de naturale, ecologice si traditionale cum ni le imping aia sub nas……

Back to top button