Shares

Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava, are un sfetnic. Nu ştiu dacă o fi de taină, dacă o fi bun sau rău, genial sau doar mediocru, ori pur şi simplu un om care îşi urmăreşte anumite interese.

Dacă pe mine nu mă prea interesează în mod deosebit cum a ajuns Petrică Simeria confidentul lui Cătălin Nechifor, social-democraţii suceveni, majoritatea dintre ei, se dau de ceasul morţii să afle secretul ascensiunii.

Practic, Simeria a preluat din mers atribuţiile şi obiceiurile lui Roman Stecyk, Dumnezeu Să-L odihnească, numai că în locul lui Gavril Mîrza a devenit omul din spatele lui Cătălin Nechifor.

Actual consilier judeţean, fost membru al PUR Suceava de unde a fugit cu arme şi bagaje, Petru Simeria are carnet PSD de vreo şase ani.

În tot acest interval nu ştiu să se fi remarcat cu ceva în mod deosebit în lupta de clasă împotriva duşmanului de moarte numit PD-L. Cu toate acestea, a reuşit să-l impresioneze pe actualul lider al organizaţiei judeţene a PSD Suceava.

Repet, nu ştiu dacă Petru Simeria are sau nu capacitatea necesară de a fi „eminenţa cenuşie” a partidului, dar tot mai multe voci din PSD spun că ideile sale sunt şi ale lui Cătălin Nechifor.

Până la urmă doar timpul va decide dacă liderul PSD Suceava a ales bine. Din păcate, pentru social-democraţii suceveni, vorbele lui Marin Preda au devenit literă de lege: „Timpul nu mai avea răbdare”.