Shares

Venirea migranţilor din Asia şi Africa în Europa am considerat-o de la bun început o mare eroare şi am afirmat răspicat că aceştia nu au ce căuta aici.

Îmi menţin opinia şi nu sunt de acord ca statele Uniunii Europene, atât cât va mai exista aceasta alianţă de conjunctură, să plătească solidar pentru deciziile luate doar de către cei care se cred mai deştepţi. În cazul de faţă Germania, în primul rând, dar şi alte state au fost extrem de permisive şi au încurajat venirea sirienilor, afganilor şi ce naţii or mai fi prin taberele de refugiaţi.

A fost o greşeală colosală să crezi că vei primi milioane de oameni, cu o cultură total diferită, cei mai mulţi fără nici o educaţie şi cu nişte reguli de viaţă neschimbate de secole, iar aceşti oameni te vor ajuta să-ţi consolidezi structurile proprii şi se vor integra într-un timp record.

Oricum, fluxul de migranţi continuă să se reverse către Europa printr-o poartă numită Grecia, pe care mai marii de la Berlin şi Bruxelles încearcă s-o închidă. Dar nu cu nişte soluţii viabile, ci prin ameninţarea Greciei cu excluderea temporară din spaţiul Schengen. Cu alte cuvinte, se caută o rezolvare de suprafaţă, care nu va stopa sub nici o formă exodul.

migranti

Între timp, Germania, Suedia şi Norvegia, principalele „beneficiare” de migranţi par să-şi fi dat seama, în sfârşit, de prostia pe care au girat-o. Şi ce s-au gândit? Hai să găsim o soluţie. Fireşte, una la fel de proastă, idioată şi cretină.

Bunăoară, Suedia a anunţat că este pe cale să expulzeze 80.000 de migranţi, măsuri similare fiind puse în discuţie şi în celelalte ţări care au primit astfel de persoane. De fapt, decizia de expulzare riscă să transforme cele 80.000 de persoane în posibili terorişti.

După ce oamenii ăia şi-au vândut probabil şi viitorul pentru a ajunge în Europa, să-i trimiţi acasă, de unde au fugit, înseamnă moarte curată. Decât să mori ucis de ISIS sau de foame, nu e o variantă mai bună să te pui în slujba ISIS şi să arunci în aer câte ceva prin Europa?

Oricum, şi dacă se vor întoarce acasă, cei 80.000 de migranţi, iar numărul lor probabil va ajunge la câteva sute de mii, vor deveni duşmani de moarte şi declaraţi ai Europei şi a tot ceea ce înseamnă ea pentru noi.

Ce nu au reuşit alţii în mii de ani, Merkel şi alţi deştepţi sunt pe cale să facă în doar vreo doi ani. Asta da performanţă germană.