Brigada Diverse

Este justificată creşterea preţului la salubrizare raportat la mizeria din oraş?

Am aflat azi că sunt printre cei 17.000 de suceveni pe care Primăria Suceava i-a trecut în rândul datornicilor, şi ca urmare am intrat la penalităţi.

Este vorba de creşterea preţului la salubrizare, modificare intrată în vigoare de la 1 august 2017, potrivit căreia trebuie să plătim 9 lei/lună în loc de 5 lei/lună.

Fireşte că voi plăti diferenţa de taxă şi penalitatea aferentă, dar stau şi mă întreb chiar se merită să dăm aceşti bani. Pentru că la cum arată oraşul nu văd nici o diferenţă între ceea ce era în perioada de plată cu 5 lei lunar şi cea de acum, la preţ aproape dublu.

Pe de altă parte, din cei 75.000 de suceveni care trebuie să achite această taxă, circa 20.000 nu au făcut-o niciodată. Adică mai bine de un sfert dintre locuitorii oraşului nu se achită de această obligaţie fiscală.

mizerie alexandru cel bun

Oare Suceava are aşa mulţi săraci, care nu-şi permit să plăteasca taxa de salubrizare, sau pur şi simplu pe mulţi dintre ei îi doare la bască. Dacă varianta a doua este corectă măcar pentru 5.000 dintre contribuabili, vina revine tot celor de la Primăria Suceava pentru că nu trece la executare silită, şi slavă Domnului, la câţi angajaţi sunt în administraţia publică locală ar fi suficient de multe persoane care să se ocupe de recuperarea banilor.

Totuşi, eu vreau să revin la nedumerirea din titlu. La cum arată oraşul, plin de noroi sau praf, după caz, te întrebi cum se cheltuie banii achitaţi de sucevenii bun-platnici. Vă las pe voi să apreciaţi dacă este justificată creşterea preţului la salubrizare raportat la modul cum arată străzile, trotuarele şi în general întreg oraşul. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Este normal ,în cazul de fata , unde ordonatorul de credite este cumatrul prestatorului de servicii!

  2. tot noroiul care se formeaza pe trotuare si in rigole dupa fiecare ploaie provine din:
    – nisipul care este spalat de sub pavele
    – pamantul spatiilor verzi
    curatat, el reapare dupa fiecare ploaie, murdarind orasul si infundand canalizarea.
    in loc de munca de sisif, mai bine s-ar remedia cauza.

    la fel si in problema taxei de salubritate: nu cred ca au marit salariile celor care muncesc efectiv la curatenia orasului, ci doar spaga luata de primar & co.
    nu conteaza valoarea contractului, ca oricum platesc fraierii din suceava

    oricum, noroiul in cauza fiind „proprietate publica”, ar trebui adunat si depus in fata primariei, sau in biroul primarului, sa nu se risipeasca.

Back to top button