Shares

Fiara rănită muşcă şi se aruncă asupra duşmanului cu ferocitate. Simte că sfârşitul este aproape, iar pentru a-şi salva pielea nu mai ţine cont de nimic.

Aşa a ajuns PD-L în ultimele zile, mai ales după ce au aflat rezultatele ultimelor sondaje despre scorul alegerilor de duminică. Dovada? Se poate vedea mare în centrul municipiului Suceava, pe Casa de Cultură. După ce au menţinut mash-ul cu Traian Băsescu şi referendumul încă 8 zile după finalul scrutinului, democrat liberalii suceveni au atacat din nou. Şi tot sub centură. Au înlocuit acel mash cu un altul interzis atât de Biroul Electoral Judeţean, cât şi de Biroul Electoral Central.

În acel mash, Mircea Geoană, contracandidatul lui Traian Băsescu în lupta pentru Cotroceni, apare de lideri social-democraţi ca Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Marian Vanghelie. Mesajul este următorul: „Dacă ei câştigă, tu pierzi. Să nu-i lăsăm!” şi a fost instalat din ordinul lui Gheorghe Flutur şi Ion Lungu.

mash antipsd

Prin ceea ce au făcut, liderii PD-L cred că şi-au făcut un deserviciu, pe lângă faptul că s-au descalificat total. Au demonstrat că legea este pentru ei o cârpă bună de şters pe jos. Altfel nu poate fi explicată atitudinea sfidătoare la adresa deciziilor luate atât de BEJ Suceava, cât şi de BEC.

„Este interzisă folosirea semnului electoral înregistrat de un candidat la Biroul Electoral Central de către persoane care nu au acceptul acestuia, iar materialele electorale care fac obiectul plângerii contravin ordinii de drept statuate, fiind necesară îndepărtarea acestora”, se arată în Decizia nr. 33 din 26 noiembrie 2009 a BEJ Suceava, rămasă definitivă acum câteva zile după ce BEC a respins contestaţia celor de la PD-L.

Încălcarea acestor decizii nu denotă altceva decât teamă şi disperare. În ultimele zile din Al Doilea Război Mondial, Hitler a scos la luptă pe străzile Berlinului adolescenţi de 14-15 ani sperând că va învinge Armata Roşie şi Forţele Aliate. Tot aşa, nici democrat liberalii în frunte cu Gheorghe Flutur nu par să accepte că sfârşitul e aproape.