Brigada Diverse

Explodează nemulţumirile în PD-L

Aşa cum anticipam, situaţia de la Rădăuţi din sânul PD-L a răbufnit. Deocamdată la modul civilizat, dar mă aştept ca diplomaţia să fie trecută în plan secund, iar combatanţii să scoată armamentul greu.

Grupul anti-Olărean şi-a desemnat deja candidatul pentru alegerile la funcţia de primar în 2012. Este vorba de Petru Carcalete, care şi-a anunţat public decizia. Nu este nici o surpriză, mai ales că întâlnirile democrat-liberalilor rădăuţeni care vor să scape de actualul primar au devenit o regularitate de aproape un an. S-a pus la punct şi o strategie, iar una din necunoscute era cine va fi desemnat candidat de primar, opţiunile fiind între Petru Carcalete şi Dumitru Mihalescul.

Declaraţiile lui Carcalete la adresa lui Olărean sunt mai mult decât elocvente, iar ceea ce ştie şi ce spune actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava ar putea constitui documentaţie pentru dosare penale la adresa edilului care conduce momentan municipiul Rădăuţi.

„Mi se pare extrem de grav, sunt lucrări care nu sunt făcute cu licitaţii publice, ceea ce este ilegal, şi sunt hotărâri de consiliu local care nu sunt puse în aplicare. Primarul este cel care execută, iar CL este partea legislativă ce conduce un oraş. Nu am fost colegi de partid decât din 2008 încoace, prieten nu mi-a fost niciodată şi nici nu-mi doresc prieteni de felul acesta. Este un om care niciodată nu s-a ţinut de cuvânt faţă de cei cărora le-a promis câte ceva şi când spun câte ceva nu mă refer promisiuni care să încalce legea”, este declaraţia lui Carcalete.

Pe de altă parte, cel care îşi doreşte să devină primar în Rădăuţi peste doi ani recunoaşte că partidul din care face parte i-a folosit pe localnici drept cobai. „Este o experienţă a Organizaţiei PD-L Rădăuţi, din păcate una pe care nu ne-am dorit-o, dar asta este situaţia. A fost o decizie foarte proastă desemnarea lui drept candidat. A fost susţinut de fosta organizaţie PD şi noi am acceptat. Acum, într-o proporţie covârşitoare, nici foştii pedişti nu-l mai susţin”, a mărturisit nonşalant Petru Carcalete.

O fi făcut PD-L Rădăuţi un experiment, dar cu ce sunt vinovaţi oamenii acestui oraş? Poate că Petru Carcalete, Gheorghe Flutur şi ceilalţi democrat-liberali suceveni vor putea să le explice rădăuţenilor cu ce au greşit. Mă tem că nu au nici o explicaţie.

Aştept reacţia lui Aurel Olărean, mai ales că acesta nu este un tip care să accepte prea uşor că a pierdut frâiele unui oraş pe care voia să-l modeleze după chipul şi asemănarea sa.

Articole asemănătoare

Back to top button