Shares

După ce ani de zile a făcut cărţile în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, unde era considerat un adevărat tartor, comisarul şef Nelu Fediuc a ajuns în unul din cele mai de jos puncte ale carierei sale.

Pus la dispoziţia şefilor după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava au început urmărirea penală împotriva sa pentru pentru iniţiere sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni, folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu împotriva intereselor publice, Fediuc a fost trecut la izolare.

Mai exact, ofiţerul nu are dreptul să intre în birourile unde se găsesc informaţii clasificate sau considerate secret de serviciu.

fediuc

Pentru a nu se intersecta în drumul său zilnic cu angajaţi ai Poliţiei de Frontieră care deţin astfel de date şi documente, comisarului şef Nelu Fediuc i-a fost atribuit un birou într-o altă clădire decât cea principală a Poliţiei de la Rădăuţi.

Biroul fostului „taie şi spânzură” din PTF Siret este acum lângă popotă, la loc ferit şi foarte liniştit. Poate doar zgomotul spălării vaselor să-l deranjeze pe Fediuc.

În curând s-ar putea să-l deranjeze şi un proces. Este vorba de cel în care este urmărit penal, alături de alte 37 de persoane, pentru că a permis, încurajat şi protejat traficul cu produse accizabile prin PTF Siret, prejudiciind astfel statul român cu circa 1,5 milioane de lei.