Brigada Diverse

Finalul unui ciclu

Pentru PSD Suceava s-a încheiat un ciclu. Rămâne de văzut dacă şi cei din conducere au realizat asta.

Astăzi, când şi-au revenit din beţia succesului iluzoriu, liderii social-democraţii suceveni ar trebui să-şi depună demisiile de onoare. E tot ce le rămâne de făcut pentru a-şi recunoaşte înfrângerea, măcar în al 12-lea ceas.

Rezultatele de ieri sunt doar o confirmare a căderii libere în care se află PSD Suceava de mai bine de un an de zile. Primul semnal a fost dat la alegerile locale din vara anului 2008, când Gavril Mîrza a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava în faţa lui Gheorghe Flutur. A urmat dezastrul de la alegerile parlamentare din toamna anului trecut, când PD-L a surclasat pur şi simplu armata de lut a PSD.

Au fost două semnale extrem de clare, dar social-democraţii au refuzat să le ia în seamă. Au continuat cu aceeaşi echipă pierzătoare, iar rezultatul înregistrat ieri la nivelul judeţului este logic.

bucurie psd

Mi-au rămas în minte scenele de aseară de la sediul PSD Suceava, cu Gavril Mîrza şi alţi lideri ai partidului sărbătorind victoria. Asta în condiţiile în care tot ceea ce aveau palpabil erau sondajele de opinie prezentate de televiziuni. În rest, nimic. De la secţiile de votare din judeţ, social-democraţii suceveni au aflat rezultatele cu mare întârziere, ceea ce denotă o slabă organizare. Totuşi, şampania, vinul şi alte licori au curs din belşug, într-o beţie falsă.

Chiar dacă am fi asistat la o victorie a lui Mircea Geoană, social-democraţii suceveni nu prea aveau motive de fericire. Contribuţia lor la scorul final al alegerilor prezidenţiale a fost negativă.

Dacă vor să mai conteze în economia jocului politic, social-democraţii suceveni trebuie să schimbe ceva. Liderii actuali şi-au demonstrat limitele şi este greu de crezut că cineva de la centru le va ierta eşecul. A venit timpul pentru o reformă totală, iar timp ar fi vreo trei ani.

Articole asemănătoare

6 Comentarii

  1. Prosti mai sunt astia, ei in loc sa stea cu ochii pe sectiile de vot si pe furtul de dupa miezul noptii, ei au baut ca animalele. Asa le trebuie, prostia se plateste. Un partid de prostanaci.

  2. eu zic sa mearga pesedistii prin satele din judet si la fantanile la care vad galeti portocalii sa-i dea la politie pentru frauda……….ca galeti inscriptionate cu pdl si minunatul conducator nu se gasesc in minunatul bazar sau la targurile satesti……..

  3. Nu e bun si inseamna cu ne bagi pe Gavril si lasa-ti in pace:D si Gavril cel bunatate (…) si oameni care ciudate decat cred ca Marza GAVRIl.

    Va multumim ca o zi buna!!!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button