Shares

Administraţia Financiară a Judeţului Suceava este în mare fierbere de câteva săptămâni, după ce mai mulţi inspectori ai Direcţiei Regionale de Finanţe Iaşi au poposit în control.

Potrivit unor surse oficiale, este vorba de un audit, în care sunt verificate mai multe aspecte, unele dintre ele conform programării, altele care urmăresc o serie de plângeri şi sesizări.

Printre sesizări se numără şi aplicarea unor majorări de întârziere către anumiţi agenţi economici, dar şi plăţi eronate făcute către Fiscul sucevean şi care ulterior au fost virate înapoi în conturile firmelor care chipurile ar fi greşit.

finante suceava

Scopul acestor plăţi eronate era acela de a creşte gradul de încasare pe care-l raportau reprezentanţii Administraţiei Financiare a Judeţului Suceava. Practic, agentul economic era rugat să contribuie cu o anumită sumă la final de lună, iar în primele zile din luna următoare îşi primea înapoi întreaga sumă.

Această practică s-ar fi împământenit de aproximativ doi ani. Nu există nici o certitudine că era vorba de o practică uzuală sau doar de simple accidente, dar cert este că finanţiştii suceveni au fost mereu printre primii în topul alcătuit la nivel naţional cu privire la gradul de încasare.

Auditul este departe de a se fi încheiat, iar vizita inspectorilor de la Direcţia Regională de Finanţe Iaşi va mai dura probabil aproximativ două săptămâni.