Brigada Diverse

Fiscul evaluează un apartament în Suceava la fabuloasa sumă de 5.000 de euro

Dacă cineva spune că unii oameni de la Finanţe sunt încuiaţi şi cu idei fixe nu cred că greşeşte prea tare.

Bine, uneori la mijloc este vorba şi de nişte reguli idioate trasate de mari finanţişti, în faţa cărora practic nici nu mai ştii ce trebuie sau ce poţi spune.

Pentru a primi finanţare de la Consiliul Local, clubul local de fotbal Foresta trebuia să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate. Unul dintre acestea era lipsa datoriilor către bugetul de stat.

Cum clubul are datorii de circa 300.000 de lei către Fisc, s-a încercat o variantă pentru ca acestea să fie ocolite, deşi termenul nu este cel mai corect.

Mai exact, s-a încercat punerea drept gaj a unor bunuri, pe care Finanţele sucevene să le poată vinde şi să recupereze creanţa în cazul în care aceasta nu era plătită.

Blocurile ANL

Ia ghiciţi la cât au evaluat cei de la Finanţe valoarea unui apartament care urma să fie gajat? Dacă vă vine sau nu să credeţi la suma de 5.000 de euro. Da, aţi citit bine, 5.000 de euro, asta în condiţiile în care şi un garaj se vinde cu vreo 10.000 de euro.

Probabil că nici cel mai afurisit cămătar nu ar fi făcut o asemenea evaluare, dar când vine vorba de statul român şi nişte cutume prosteşti nu poţi face decât să te cruceşti.

Şi te mai miri de ce în România toate lucrurile se blochează şi nu îşi găsesc niciodată o rezolvare. Iar dacă mă gândesc care e procentul de recuperabilitate al Fiscului din Suceava de pe urma proceselor pierdute de evazionişti şi corupţi chiar pot fluiera în biserică. Cu alte cuvinte, când e vorba să ajuţi o societate să nu moară îi bagi tot felul de beţe în roate, iar când trebuie recuperate sume de bani activitatea este una aproape insesizabilă. 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button