Shares

Despre Petrică Lungu, fiul primarului Ion Lungu, se ştie că este un prosper om de afaceri, care administrează trei crâşme şi mai nou vrea să-şi construiască o fabrică de sucuri în apropiere de Mihoveni.

[flv]https://www.sandrinio.ro/media/video/petrica-lungu.mp4[/flv]

Poate puţini ştiu că omul se crede deja un fel de stăpân al oraşului, iar fiecare minut care trece îi întăreşte această senzaţie. În urmă cu mai bine de trei ani, am scris tot aici că Petrică Lungu şi-a permis să folosească Touregul de serviciu al Primăriei Suceava pentru a se plimba la aeroport la Bucureşti.

Da, aţi citit bine, tatăl Ion Lungu a fost de acord ca maşina unei instituţii publice să fie folosită pe post de taxi pentru a-i transporta fiul către avionul care-l ducea în concediu în Dubai.

Între timp, maşina de serviciu a Primăriei Suceava, recte VW Toaureg, în valoare de 40.000 de euro, a ajuns o rablă în comparaţie cu actuala maşină pe care o conduce Petrică Lungu, un Mercedes GLE, an de producţie 2016, în valoare de circa 80.000 de euro.

Astăzi la amiază, în timp ce poliţiştii protestau pentru că muncesc în sedii cu mucegai şi pe salarii mici, Petrică Lungu a trecut pe lângă ei pentru a ajunge în parcarea din curtea interioară a restaurantului Oscar Wilde.

Până aici nimic ieşit din comun. Numai că fără să-i pese de nimic, fiul edilului de Suceava a trecut pe interzis, prin faţa Palatului Administrativ, în direcţia de mers dinspre DNA spre esplanadă.

Iar ca bomboana pe colivă să fie deplină, în capătul străzii se afla o maşină de poliţie cu trei oameni. Unul se afla chiar afară, aşa cum se vede pe filmare, şi probabil pentru a nu-şi ridica în cap tatăl-primar a întors capul.

Rar se poate vedea aşa o sfidare a poliţiei şi până la urmă a unui întreg oraş. O fi ajuns oraşul ăsta preş pentru familia Lungu? Chiar nu mai există autorităţi care să ia măsuri?