Brigada Diverse

Flutur, cel mai bun rezultat naţional dintre liderii PDL

În ciuda înfrângerii categorice pe care ARD a suferit-o la nivel naţional, liderul local al PDL, Gheorghe Flutur, rămâne cea mai apreciată persoană în rândul electoratului.

Dintre greii PDL care şi-au asumat riscul să candideze la alegerile din 9 decembrie, Gheorghe Flutur a obţinut cel mai bun scor. În Colegiul 2 Senat Suceava, conform rezultatelor finale oficiale comunicate de Biroul Electoral Judeţean, preşedintele democrat-liberalilor suceveni a fost votat de 42,67% dintre alegători.

Dintre colegii săi de partid, cel mai aproape se situează Elena Udrea, care în Colegiul Deputaţi din Roman-Neamţ a primit încrederea unui procent de 42,46% dintre alegătorii prezenţi la urne.

Totuşi, în cifre absolute, Gheorghe Flutur este net peste Elena Udrea, fiind votat de 29.936 de oameni, comparativ cu aproape 12.000 de persoane care au pus ştampila de vot pentru blonda din PDL. Rezultatul trebuie privit şi prin prisma faptului că Gheorghe Flutur venea după alegerile pierdute din iunie, iar mai apoi cei care au fugit de lângă el au făcut din asta o virtute. Ultimul exemplu este al primarului Ion Lungu, care s-a afişat pe scena celor de la USL, iar mai apoi a participat la o serie de întâlniri electorale la care a fost prezent inclusiv contracandidatul lui Flutur pentru un post de senator, Tiberius Brădăţan.

Faţă de ceilalţi colegi de partid, Flutur se află la mare distanţă. Astfel, Vasile Blaga, liderul PDL, care a candidat într-un colegiu de senat din Timiş, a dat cu „oiştea-n gard”. El a obţinut doar 24,7% dintre sufragiile exprimate, şi doar norocul a făcut să intre în Parlament, principalul său contracandidat câştigând mandatul de senator cu peste 50 de procente.

Rezultate ceva mai bune, dar tot nesatisfăcătoare, au obţinut fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, votat de 33,81% dintre alegătorii din colegiul de senat din Arad, acolo unde a candidat, respectiv fosta preşedinte a Camerei Deputaţilor. Roberta Anastase a candidat în Prahova, pe acelaşi colegiu de deputaţi ca acum patru ani şi a fost votată de 34,75% dintre oamenii care au ajuns la urne.

De departe, cel mai dezastruos scor l-a avut Cezar Preda, în Buzău, unde doar 18,74% dintre votanţi l-au preferat, rezultat în urmca căruia şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.

Una peste alta, se poate spune că Gheorghe Flutur îşi menţine notorietatea, lucru certificat de numărul mare de oameni care l-au creditat pe 9 decembrie, iar pe viitor ar putea fi un pol de coagulare a dreptei din România. Nu trebuie neglijat nici faptul că ARD Suceava a obţinut unul dintre cele mai bune scoruri la nivel naţional, peste 24%, fiind depăşit doar de Alba, unde procentul a fost de aproximativ 28%. Oricum, scorul de 24% fusese ţinta pe care ARD o avea trasată pentru aceste alegeri., organizaţia condusă de Flutur fiind aproape singura care a reuşit s-o atingă.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

 1. Romanii sunt foarte saraci si dezbinati (de fapt nimic nu dezbina mai mult decat saracia si nevoile de zi cu zi). Deposedati, dezradacinati, dezbinati si saraciti cronic, noi nu avem nici cum sa refacem clasa mijlocie, nici cum sa luptam impotriva oportunistilor, ticalosilor si hotilor si, foarte grav, nu avem cum sa devenim, cu adevarat, LIBERI. Am ramas, in mare majoritate, dependenti de statul care ne-a intetinut pana in 1989 si care incearca sa o faca in continuare. Acest lucru (amplificat si de criza Uniunii Europene) s-a vazut la alegerile de ieri.

  Experienta capitalista a esuat in Romania, nu am reusit sa devenim liberi si sa ne capitalizam liberi, nu am reusit sa cream alternative pentru ca sa nu mai depindem de ceea ce ne poate da statul si, in consecinta, populatia simte nevoie de asistenta statului si voteaza masiv cu socialistii.

  Asa cum am mai spus, cauza fundamentala a rezultatelor votului de ieri se datoreaza crizei mondiale si in special a Uniunii Europene de care suntem acum strans legati, o criza care s-a rasfrant extrem de dur asupra noastra (care eram oricum o populatie saracita, pe ultimele locuri in Europa ca nivel de trai) si, in acelasi timp, o criza care a distrus si singura alternativa a romanului: speranta de a se duce sa munceasca si sa castige ceva mai bine in tarile occidentale daca in Romania, printr-o distributie total incorecta, ineficienta si imorala a proprietatii, nu se poate.

  Cu USL, in forma sa de acum, ce va strivi cu o ura imensa orice forma de opozitie democratica, la primavara se va muri de foame in Romania. Sute de santiere de constructii au fost inchise, salarii nu se mai platesc, firme mari isi iau talpasita sau isi vor diminua capacitatile de productie si, cum imi spuneau cativa oameni de afaceri care au supravietuit, isi vor muta firmele in Cipru sau oriunde nu vor mai plati impozite zdrobitoare.

  Tineretul va pleca din Romania, fara sa vada nici-o sansa intro Tara, unde pensionarii ii decid viitorul. Vom ajunge de rasul lumii intregi. Asta in cazul in care , nu vom avea o alta Revolutie, indreptata impotriva tuturor baronilor si banditilor. O revolutie cu un program prestabilit, cu deziderate clare, in care sa se intervina hotarator impotriva furtului, ca modalitate „de a reusi”… Asa se scrie istoria.

 2. In 1945, bolsevicii au venit cu tancurile si au instalat guvernul Doctor Petru Groza. In 2012, s-au cizelat, au indobitocit populatia si au instalat guvernul Doctor Ponta Victor prin alegeri libere, un popor care nu a invatat nimic din istorie este condamnat sa o repete desigur, vor fi si insi multumiti: „felicitari” d-le Doctor Ponta ! ne-ai invins !

  Au venit PSD -isti aliati cu PNL-isti la guvernare si deja curge miere de albine pe strazi,umbla ciini cu covrigi in coada. Daca iti este foame iei un covrig de pe coada unui ciine si il inmoi in mierea, care va curge pe strazi si mananci..nimeni nu mai este obligat sa munceasca, deoarece statul se ocupa de toate pentruca ca cetatenii sa nu duca lipsa de nimic.Toate acoperisurile se vor face din cozonac si din chec, pereti caselor vor fi din turta dulce, astfel Romania va deveni raiul pe pamant si toata lumea va fi multumita si fericita.

  Ponta si Antonescu merg brat la brat, prin multimi de oameni multumiti si fericiti, sint aclamati si aplaudati.

  Ilici Iliescu isi petrece restul batranetilor intr-o stare de euforie…uni cetateni- fosti militari, securisti, tortionari si alte categorii, vor avea pensii nesimtite de sute de milioane de lei lunar dar nimeni nu va fi suparat de acest lucru . Nastase va da pomeni in cinstea si memoria matusii Tamara.

  De procese nu va mai fi vorba, pentru ca judecatoriile vor fi desfintate, puscariile vor fi inchise si toti pacatosii care au facut vreo faradelege vor fi lasati in plata domnului sau mai exact in judecata de apoi.

  Romania nu va mai fi nevoita sa imprumute bani, deoarece isi va construi o tipografie proprie pentru a tipari bani, astfel ii va imprumuta pe nemti, pe americani sau pe japonezi, daca vor avea nevoie de bani.
  Acum intelege lumea, de ce USLasii nu vor eutanasierea cainilor vagabonzi. Nu ar mai avea pe ce sa puna covrigii. Cred ca Daciana si nevasta lui Antenescu deja au inceput sa faca covrigi. Acum ii coc. Covrigii, bineinteles.

 3. mai sandrinio, tot e bun blogul tau la ceva! are manole unde sa-si verse voma! altfel si-ar inghiti-o!
  altfel tot v-a mai ramas o buca portocalie de pupat si o portioara de rahat de mancat! noroc cu redistribuirea asta!

Back to top button