Brigada Diverse

Flutur, dat exemplu de ”bună practică” de un secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului a fost un subiect despre care s-a scris foarte mult în ultima perioada. Și asta în special pentru că ar costa foarte mult, adică jumătate de miliard de euro. În paralel, a existat și o adevărată întrecere, între Gheorghe Șoldan și reprezentanții PNL Suceava, în a anunța public orice pas făcut în această viitoare lucrare de infrastructură.

Un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat în funcție din 2019, a lămurit lucrurile, iar pe pagina sa de facebook l-a dat exemplu pe Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, pentru modul cum a colaborat pentru a mișca acest proiect.

”Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din cadrul Programului Transport.

În anul 2020, la momentul elaborării 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, am cuprins în strategia acestui document un capitol privind descentralizarea proiectelor de infrastructură de transport către autoritățile locale, pentru a crește capacitatea administrativă.

𝗣𝗿𝗶𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲, 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗩𝗢 𝗚𝘂𝗿𝗮 𝗛𝘂𝗺𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮𝘀𝗼𝗮𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗜𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗥𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲 #𝗖𝗡𝗔𝗜𝗥 𝘀𝗶 𝗨𝗔𝗧 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮 – 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗚𝗵𝗲𝗼𝗿𝗴𝗵𝗲 𝗙𝗹𝘂𝘁𝘂𝗿, 𝗳𝗶𝗶𝗻𝗱 𝘂𝗻 𝗲𝘅𝗲𝗺𝗽𝗹𝘂 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗮 𝗽𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰𝗮, 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗰𝗼𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu.

Până la urmă contează mai puțin cine anunță primul despre un anumit obiectiv. Important este ca aceste investiții să se realizeze și dacă se poate într-un timp cât mai scurt și la o calitate care să nu necesite reparații după numai 1-2 ani.

Iar dacă ruta ocolitoare a orașului Gura Humorului, care va avea profil de autostradă, va fi urmată și de alte tronsoane similare care să ne permită să ne deplasăm mai rapid și mai eficient spre Ardeal nu pot decât să mă declar mulțumit. Dar pentru asta vom mai avea de așteptat.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button