Shares

Au trecut 24 de ore de la vestea care a bulversat principala formaţiune aflată la putere, PD-L, dar mai marii partidului nu se prea înghesuie să-şi exprime punctul de vedere.

În calitate de prim-vicepreşedinte al PD-L, Gheorghe Flutur, un personaj altfel extrem de vocal în cadrul partidului, nu-şi găseşte cuvintele. Cu siguranţă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a înroşit telefoanele, iar prima ieşire la rampă va fi gândită de maniera să nu tulbure şi mai mult apele într-un partid care nu se regăseşte. Cu alte cuvinte, Flutur tace şi rumegă.

Situaţia sa este oricum ingrată şi asta pentru că dacă va câştiga un nou mandat în fruntea administraţiei judeţene, iar la nivel central vor veni la guvernare cei din USL va fi mare prigoană pe la Suceava.

Nu ştiu pe unde vor scoate cămaşa primarii trădători pe ultima sută de metri, care după ce au stat în opoziţie trei ani şi vreo nouă luni, s-ar putea să se trezească din nou fără „mălai” mai rapid decât şi-ar fi închipuit.

Ei bine, şi asta e o temă de meditaţie pentru Gheorghe Flutur, dar la asta o să aibă timp berechet. Până una alta, Sorin Frunzăverde a dat un semnal periculos pentru PD-L, iar dacă vor urma şi alte dezertări din partid s-ar putea să se ajungă chiar la cutremur. Sunt curios dacă până sâmbătă, când este organizată lansarea candidaţilor PD-L din judeţ nu se mai răzgândeşte vreun primar. Voi ce credeţi? Va avea parte şi Flutur de plecări?