Brigada Diverse

Fluturii grevei PSD-iştilor suceveni

PSD-iştii suceveni şi-au ros de pomană coatele prin băncile şcolilor. Nu cele pe care le-au frecventat şi absolvit cu brio, ci şcoala politicii, la care uneori dau rateuri impardonabile.

Ultima idee năstruşnică izvorâtă din mintea nu ştiu cărui social-democrat local, dar pe care şi-o asumă preşedintele Cătălin Nechifor, este aceea că primarii acestui partid să intre în grevă.

„Situaţia actuală este fără precedent şi tocmai de aceea consider că trebuie adoptată o poziţie de forţă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, care poate merge până la declanşarea unei greve a primarilor”, este declaraţia fără echivoc a preşedintelui PSD Suceava.

Chiar dacă rolul opoziţiei este acela de a se lupta cu partidele aflate la guvernare, ideea unei greve a primarilor mi se pare nu doar neinspirată, dar chiar lipsită de orice logică.

Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că eşti prigonit de „portocalii”, nu ţi se dau bani la buget, ba mai mult ţi se mai taie şi puţinul pe care l-ai primit, tu găseşti de cuviinţă să închizi Primăria şi să pleci acasă. Halal gândire. Pe acest principiu ar trebui să închidem ţara şi să plecăm cu toţii unde vedem cu ochii şi să ne întoarcem doar când situaţia o fi mai roz.

Nu neg şi cunosc foarte bine abuzurile pe care administraţia Flutur le comite la adresa primarilor PSD, deşi nu în toate cazurile, pentru a fi corecţi până la capăt, mai ales pe linia alocării fondurilor şi proiectelor europene, dar de aici până la grevă e o cale extrem de lungă. Pentru mine echivalează cu o fugă de răspundere şi luptă, şi nicidecum cu un mod de protest, original cum li se pare liderilor locali ai PSD Suceava. Eu aş fi deranjat ca omul pe care l-am ales să intre în grevă într-o astfel de perioadă tulbure. Dar dacă social-democraţilor suceveni li se pare că a-i incita pe primarii acestui partid la grevă este o cale de a rezolva abuzurile şi de a readuce ţara spre o minimă normalitate, înseamnă că nu trebuie să am prea multe aşteptări de la alegerile viitoare.

Să nu uităm că mulţi primari, din păcate foarte mulţi dintre ei, preferă doar să stea cu mâna întinsă pentru a primi bani de la bugetul judeţean sau central, nu se chinuie să promoveze nici un fel de proiect şi să atragă fonduri colaterale la bugetul local. Dumnezeu să mă ierte, dar aceşti primari sunt mereu în grevă, şi doar pasivitatea şi indiferenţa nu i-a făcut pe oameni să-i gonească din birourile pe care le ocupă ilegal. Sunt şi primari în cealaltă extremă. Şi am să-i dau lui Cătălin Nechifor un singur exemplu, chiar din curtea sa, de la PSD. Este vorba de primarul din Udeşti, devenit o ţintă predilectă de atac pentru Flutur şi ai lui, dar care chiar şi în aceste condiţii a găsit 100.000 de euro pentru a finaliza în acest an două instituţii de învăţământ din comună. Pe scurt, se poate şi fără grevă, doar cu o implicare serioasă din partea primarilor PSD. Cât despre mijloacele de protest la adresa actualei guvernări, sunt convins că sunt n+1 modalităţi.

Articole asemănătoare

Back to top button