Brigada Diverse

Foame de fotbal, foame de bani

La Suceava este foame de fotbal, iar meciul de astăzi, dintre Rapid CFR Suceava şi Rapid Bucureşti, este un exemplu elocvent în acest sens.

Peste 3.500 de oameni au ţinut să asiste la partidă, iar vremea destul de călduţă a ţinut cu iubitorii sportului. Faptul că jocul a fost televizat putea constitui un impediment, dar se pare că sucevenilor le place mai mult în tribune.

Cândva, un meci între echipa Sucevei, indiferent cum se chema aceasta, şi Rapid Bucureşti se disputa în prima ligă fotbalistică a României. Acum, este doar o partidă oarecare în divizia secundă.

Ce-i drept, giuleştenii au şanse de promovare, în timp ce sucevenii sunt mai aproape de liga a treia, acolo unde au mai ajuns începând cu 2002 încoace de alte două sau trei ori, chiar nu mai contează.

rapid suceava cu rapid bucuresti

În schimb, vedem în Liga I meciuri gen Voluntari – Chiajna, iar nu ar fi de mirare ca peste câţiva ani să li se alăture Berceni sau Clinceni. Oraşe importante din România, gen Constanţa, Braşov, Oradea sau Bacău, fără a mai vorbi de fosta campioană Oţelul Galaţi, încep să dispară de pe harta fotbalului mare, ceea ce nu poate fi decât o bilă neagră pentru sportul românesc.

Revenind la meciul de pe Areni, am să-i dau o bilă albă primarului Ion Lungu. Şi nu pentru că a fost pe stadion (între noi fie vorba o face în scop electoral), ci pentru că şi-a plătit biletul de 10 lei. Eu cred că a vrut să evite un scandal similar celui în care a fost implicat consilierul local Corneliu Vornicu, care s-a certat la poarta stadionului că nu este lăsat să intre după ce nu-şi cumpărase tichet.

A confunda că dai bani de la bugetul Primăriei, adică de la contribuabili, cu obligaţia morală de a-ţi cumpăra bilet la meci dacă vrei să iei loc în tribune este o mare grosolănie. Dar cum obrazul unora este foarte gros, la ce să te aştepţi?

Articole asemănătoare

Back to top button