Shares

Trimis în judecată acum aproape două luni de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Ionel Viorel Neagu, fostul director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava continuă să-şi bată joc de lege.

Angajat momentan la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Neagu continuă să activeze nestingherit, deşi legea prevede că orice funcţionar public trimis în judecată trebuie suspendat de drept.

La mijloc este, ce-i drept, şi o lacună legislativă, care nu-i obligă pe procurori să anunţe instituţia unde activează funcţionarul public, pentru ca acolo să se ia măsurile impuse.

Nici conducerea ITM Suceava nu s-a grăbit să ceară detalii despre angajatul Viorel Neagu, cu toate că toată presa locală a scris despre trimiterea acestuia în judecată.

viorel_neagu1

Prima mişcare a fost făcută la începutul acestei săptămâni, când pe adresa instituţiei a sosit o citaţie de la instanţă. Imediat, şefii ITM Suceava au vrut să-l anunţe pe Viorel Neagu că este suspendat din funcţie, numai că acesta a fost cu un pas înainte şi a plecat în concediu de odihnă. Şi acum, prinde orbul şi scoate-i ochii, conform unei zicale din popor.

Mult mai eficient s-au mişcat cei din conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava, care au cerut informaţii despre două angajate ale instituţiei, trimise în judecată în acelaşi dosar. Aşa se face că referentele Veronica Cornelia Motrescu şi Marilena Paulina Olar au fost deja suspendate din funcţii.

Neagu şi cele două referente au fost trimişi în judecată pentru măsluirea a circa 1.500 de bilete de tratament pentru pensionari, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la circa 12 miliarde de lei vechi.