Shares

Fostul prefect de Suceava, Ioan Cuşnir, poate dormi liniştit.

Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a închis dosarul terenurilor de la Metro, astfel încât cei care au obţinut beneficii imense folosindu-se de informaţiile deţinute ca urmare a funcţiilor pe care le ocupau în 2002 au scăpat fără a fi traşi la răspundere penal.

Printre aceştia se numără şi ex-prefectul PSD din perioada 2000-2004, Ioan Cuşnir, cel care este considerat unul dintre artizanii ingineriilor funciare cu terenurile de la Metro. Pe lângă Ioan Cuşnir, în dosar au mai fost cercetaţi Titi Petrea, fost director al Oficiului de Cadastru Suceava, Atanasă Nistor, fost director al Direcţiei Agricole Suceava, precum şi Dalia Chihaia, angajată a Oficiului de Cadastru Suceava.

Cei patru au fost cercetaţi pentru infracţiunea prevăzută de articolul 12, litera b, din Legea 78/2000, respectiv folosirea, în cursul anului 2002, a unor informaţii pe care le deţineau, în virtutea funcţiilor ocupate, în scopul de a facilita obţinerea la preţuri avantajoase a unor terenuri de către anumite persoane.

„Având în vedere că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea menţionată este închisoare de la 1 la 5 ani, se constată că în ce priveşte această faptă s-a împlinit termenul de prescripţie de 5 ani, prevăzut de articolul 122, litera d, Cod Penal, situaţie existentă la data preluării dosarului de către structura centrală a DNA. Din actele premergătoare nu au rezultat alte indicii privind comiterea altor fapte de natură penală care să atragă competenţa materială a DNA”, au justificat procurorii DNA clasarea dosarului Metro.