Shares

Campania electorală a început în forţă în Suceava, în stilul deja consacrat al României de după 1989. Imaginile surprinse la acţiunile organizate cu acest prilej spun mai multe decât ar în stare orice romancier să inventeze.

Primul „greu” care a poposit în judeţ a fost Mircea Geoană. Sâmbătă, acesta a avut un tur de forţă prin mai multe comune şi oraşe sucevene.

Pe traseu a fost întâmpinat cu valuri de simpatie. Sau cel puţin aşa i s-a dat de înţeles.

Şi cum inventivitatea românului întrece orice închipuire, ne-a fost dat să-l vedem pe lipit pe Geoană în cele mai ciudate locuri.

De la garduri până la maşini de mare tonaj şi de la fântâni până la arborii din pădure.

geoana in padure

Primii simpatizanţi pe care Mircea Geoană au fost în pădure, între Adâncata şi Mitoc. Pe mai mulţi arbori au fost lipite afişe electorale cu candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, iar iubirea a continuat apoi şi pe câteva fântâni din Mitoc. Nu de alta, dar să ştie oamenii cine le dă apa de băut.

geoana la fintina

De aici, coloana s-a deplasat la Măriţei, unde o femeie plictisită de aşteptare a mototolit afişul cu prezidenţiabilul Geoană.

L-a scos la iveală imediat ce coloana şi-a făcut apariţia. Păcat că nu avea şi fierul de călcat la ea pentru a aduce afişul la forma iniţială.

scuzati, am mototolit afisul

Şi la Vârfu Dealului spectacolul a continuat, iar un gard întreg a căpătat culoarea roşie, evident cu chipul lui Mircea Geoană.

gard tapetat cu afise

Cel mai inventiv s-a dovedit un individ din zona Câmpulung Moldovenesc. Acesta şi-a tapetat camionul cu afişele lui Geoană, iar la apariţia coloanei social-democrate a ridicat bascula pentru ca totul să fie câte se poate de vizibil.

camion cu afise

Şi când te gândeşti că această campanie abia a început.