Brigada Diverse

Geoană, favoritul caselor de pariuri

Candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale de duminică este favorit în faţa lui Traian Băsescu. Nu o spun eu, ci bookmakerii care au afişat cotele pentru românii care vor să parieze.

În timp, aceste cote au oscilat, iar actualul preşedinte al României a fost devansat de Mircea Geoană. Diferenţa dintre cei doi este infimă, iar dacă ar fi să ne luăm după cotele oferite la meciurile de tenis, spre exemplu, vom asista la o luptă acerbă pentru fotoliul de la Cotroceni.

Momentan, cota lui Mircea Geoană este de 1,75 pentru victoria în alegeri, în timp ce Traian Băsescu are o cotă de 1,90 dacă se impune în luptă.

În urmă cu o lună, situaţia era diferită, în sensul că Traian Băsescu apărea ca favorit, cu o cotă de 1,85, în timp ce Mircea Geoană (foto) era catalogat cu şanse de câştig de 2,10.

mircea geoana mirza (13)

Candidatul liberalilor Crin Antonescu şi-a menţinut poziţia a treia în top. Cine pariază acum pe victoria lui Antonescu va încasa de 7,50 ori mai mult decât a investit, în timp ce acum o lună cotă pentru victorie era de 5,50.

Dintre candidaţii cunoscuţi, pe ultimul loc se situează patronul clubului Steaua Gigi Becali. Acesta are o cotă de câştig de 201,00, într-o scădere vertiginoasă, după ce în urmă cu o lună avea o cotă de victorie de 41,00.

Cum politica nu este însă un sport şi evoluţiile candidaţilor depind de câteva milioane de voturi, este posibil ca acest calcule ale hârtiei să fie infirmate.

Singurul care poate produce surpriza este Crin Antonescu, dar duminică seară se va şti dacă acesta şi-a putut depăşi calitatea de outsider.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

Back to top button