Brigada Diverse

Gluma anului: autostradă Suceava – Bucureşti

Cea mai tare gogoriţă pe care am auzit-o în ultima vreme vine din partea premierului Viorică Dăncilă.

Cică anul acesta va începe construcţia autostrăzii Suceava – Bucureşti. Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng la o asemenea gogomănie.

Noi nu suntem în stare să terminăm o autostradă cap-coadă şi acum începem altele două, că dacă nu ştiaţi, în paralel cu autostrada dinspre capitală spre Suceava vor începe şi lucrările la alte două tronsoane de autostradă, respectiv Suplacu de Barcău – Borş şi Piteşti – Sibiu.

Alo, doamna din Teleorman, dar cu autostrada A8 dintre Târgu Mureş şi Ungheni ce faceţi, o lăsaţi de izbelişte? Aveam pretenţii, ce mama naibii.

Iată ce au spus sucevenii despre această investiţie cu totul şi cu totul neaşteptată, venită de nicăieri aş putea spune. Greşesc. E din puţul elucubraţiilor politicienilor noştri.

Te caci de râs….. Autostradă…fără nici măcar…4-5 studii de fezabilitate în 4-5 ani….???”, se întreabă un sucevean.

centura nefinalizata a municipiului Suceava

Un altul vine şi cu argumente că acest obiect nu se va realiza şi consideră că totul este o farsă: „Mă bucur că ni se serveşte câte o glumă bună la început de săptămână! Îmi cer scuze, îmi poate zice şi mie cineva, ca aspect divers, câţi km de autostradă ni s-au promis de către toţi comis voiajorii din Parlament & Co din ’89 şi până astăzi?? Dacă la noi se vor împlini 10-15 ani de când s-a început varianta ocolitoare a Sucevei, partea nordică, avem toate şansele să mai schimbăm 10-15 guverne”.

Stau şi mă gândesc, iare cum pot veni nişte oameni, aflaţi şi în funcţii publice extrem de importante, şi să arunce asemenea prostii pe piaţă? Oare nu au nici o jenă? Nu au simţul ridicolului?

Ca să fiu sincer, eu aş fi bucuros să avem drum expres până la Suceava de la sensul giratoriu de după Roman.

Apropo, pentru cine nu ştia, drumul expres care merge spre Iaşi trebuia să vină spre Suceava. Şi era tot într-o perioadă când la conducerea României se afla PSD. Dar, cum influenţa de la Iaşi a fost mai puternică, dinspre Roman drumul expres care trebuia să vină spre Siret, via Suceava, a cotit brusc la dreapta.

Articole asemănătoare

Back to top button